Ana sayfa Dizi Haberleri TRT 1’in hayal kırıklığı Barbaroslar’da senarist değişikliği işe yaradı!

TRT 1’in hayal kırıklığı Barbaroslar’da senarist değişikliği işe yaradı!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT 1’in çok büyük emekler ve bütçelerle ekrana getirdiği, tanıtımına aylar öncesinden başladığı Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisi dün akşam beşinci bölümüyle ekrana geldi. Düşen reytingleri sebebiyle sebebiyle kanala büyük bir hayal kırıklığı yaşatan dizinin bu hafta biraz yükselişe geçmesi dikkatleri çekti.

Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinin reytinglerinin düşük gelmesinin en önemli sebebi hiç kuşkusuz çok güçlü rakiplerinin olması. Çok güçlü rakipler Kanal D dizisi Camdaki Kız ve ATV’de yayınlanan Bir Zamanlar Çukurova, Barbaroslar’ın başarısına gölge düşürdü. TRT1’in birincilikler almayı hedefleyerek ekrana getirdiği Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisi ne yazık ki bir türlü istenen sonucu elde edemedi.

Düşük reytingler dizi ekibinde bazı değişikliklere yol açtı. Dördüncü bölümde dizinin senaryo ekibi değişti. Yeni senarist ekibinin heyecanı artırması, deniz sahnelerini çoğaltması ve diziye yeni bir yön vermesi bekleniyordu. Dizinin yeni senariskleri Serdar Özönalan ve Hasan Erimez oldu.

TRT 1'in hayal kırıklığı Barbaroslar'da senarist değişikliği işe yaradı! 7

Nitekim değişiklik sonuç verdi. Barbaroslar dizisi, her ne kadar birinciliği Camdaki Kız’dan alamasa da bu hafta reytinglerde yükseliş sergiledi. Dizi tüm izleyicilerde üçüncü, AB ve ABC 1’de ise ikinci oldu.

Başrollerinde Engin Altan Düzyatan ve Ulaş Tuna Astepe’nin yer aldığı Barbaroslar dizisinde ayrıca Yiğit Özşener, Yetkin Dikinciler, Pelin Akil Altan, Melis Babadağ, İsmail Filiz, Gülcan Arslan, Devrim Evin, Caner Topçu ve Bahadır Yenişehirlioğlu gibi deneyimli isimler yer alıyor.

Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinin çekimleri Antalya, Marmaris ve İstanbul’da devam ediyor. Dizinin altıncı bölümü 21 Ekim Perşembe günü yayınlanacak.