Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri TRT 1’in yeni absürt komedi dizisi Dünya Hali bu hafta başlıyor!

TRT 1’in yeni absürt komedi dizisi Dünya Hali bu hafta başlıyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Her sezon mutlaka bir absürt komedi dizisine yer veren TRT 1 şimdi de Dünya Hali’ni ekrana getirmeye hazırlanıyor. Benzerlerinden farklı bir şekilde ekrana gelmeye hazırlanan Dünya Hali’nin ilk bölümü bu hafta çarşamba akşamı yayınlanacak.

Pelin Abay ile Caner Şahin’in başrollerinde yer aldığı dizide ayrıca son olarak Akıncı dizisinde izlediğimiz Tolga Tekin’in yanı sıra Selin Hasar, Ayfer Tokatlı, Mert Denizmen, Mekin Sezer ve Naşit Özcan yer alıyor.

Farklı kurgusu ve kendine has diliyle dikkat çekecek olan Dünya Hali’nin yönetmeni Osman Nail Doğan. 29 yaşındaki yönetmen daha önce Tutunamayanlar ve Dengi Dengine dizilerinin yönetmen koltuğunda oturmuştu.

TRT 1'in yeni absürt komedi dizisi Dünya Hali bu hafta başlıyor! 25

Dünya Hali, Seni Çok Bekledim dizisindeki başarılı performansıyla dikkat çeken Caner Şahin ve Zümrüdüanka ile parlayan Pelin Abay’ın da ilk başrol deneyimi olacak. Şahin ve Abay dizide genç bir çifti canlandıracak.

İzleyicilerin büyük bir keyifle izleyeceği Dünya Hali dizisinin konusu ise şöyle:

Sinan, dedesinin değerleriyle büyümüş, dürüst, ahlaklı, vicdanlı bir gençtir. Ancak aradığı aşkı henüz bulamamıştır. Sinan’ın dedesi ölüm döşeğindeyken ona ilginç bir vasiyette bulunur. Vasiyete göre Sinan şu üç şarta uyan kızı bulup evlenmelidir: Erken kalksın, eskinin kıymetini bilsin, bir de bal porsuğuna benzesin yeter.

Sinan dedesinin vasiyetini yerine getireyim derken kendisini komik bir maceranın içinde bulur. Bu macerada ona en yakın arkadaşı Azim, patronu Güven, ailesi, yakın çevresi ve dedesinin cami arkadaşları Burhan, Namık ve Talat Amcalar eşlik edecektir.

Çarşamba akşamı saat 20:00’de TRT 1 ekranlarında olacak Dünya Hali’nin ilk bölüm tanıtımını buradan izleyebilirsiniz: