Ana sayfa Dizi Haberleri TRT, Seksenler’e yazık ediyor! Elimi Bırakma, Şampiyon, Vuslat için yeni strateji şart!

TRT, Seksenler’e yazık ediyor! Elimi Bırakma, Şampiyon, Vuslat için yeni strateji şart!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – TRT1, Seksenler dizisini ilk başlangıçta iki milli maçın öncesinde yayınlayarak önemli bir reyting elde etmişti. Aslında dizinin prime-time’da yayınlanması durumunda ilk 10 listesinde yer alması hiç kimse için şaşırtıcı bir durum olmayacak.

Ancak TRT1 ısrarla diziyi 17.00-19.00 saatleri arasında yayınlamayı tercih ederek önemli bir yanlışa da imza atıyor.

Günlük dizi formatında kısalan Seksenler dizisinin özetsiz bir şekilde haberlerden sonraki dilimde yayınlanma ihtimali olsa TRT1’e önemli katkısı olur.

TRT1’in Pazartesi akşamları için flaş yapımı Vuslat… Ancak Seksenler hem de erken saatte yayınlanmasına rağmen Vuslat’i reyting olarak geçiyor.

28 Ekim Pazartesi akşamı reytinglerine bakıldığında Seksenler tüm kategorilerde Vuslat’ın üzerinde yer alıyor.

TRT1 aslında elindeki çok iyi bir malzemeyi bambaşka bir taktik ile kullanarak hem reyting sorunu yaşayan diğer dizilerine de can suyu yapabilir.

Bu yazıda belirteceğimiz strateji biraz uçuk gelebilir.Ancak televizyon kanallarının artık ‘yok olmaz’ denilen yeni düşünceleri de değerlendirmesi, hatta bunlara şans vermesi şart gibi duruyor.

TRT1 içinde elindeki çok iyi diziler Elimi Bırakma, Şampiyon ve Vuslat’ı ayakta tutmak adına yeni stratejilere ihtiyacı var.

Nasıl mı? Zaten kısalan bir Seksenler var. 45-50 dakikalık Seksenler yeni bölümünü hafta içinde Ana Haber bülteninden hemen sonra yayınlasa, ardına da diğer dizilerini özetsiz olarak verse aslında hafta içinde hem Seksenler ile 10’da yer alır hem de ardından gelecek olan diğer yapıma reyting aktarmasını da sağlayabilir.

Hafta içi her akşam iki dizi kulakları biraz tırmalıyor ve itiraz da ediyor olabilirsiniz.

O zaman Kanal 7’nin yıllardır sergilediği üst üste dizileri yayınlayıp bir de bunları izlettirdiği gerçeğini de önümüze koyarak yeni bir strateji yapabilmeliyiz.

TRT1 için en akıllı taktik Seksenler dizisini hafta içi Ana Haber’den hemen sonra 45 dakika olarak yayınlayıp, ardından gelecek olan diziyi de özetsiz şekilde ekrana getirmek olmalı.

TRT, Seksenler'e yazık ediyor! Elimi Bırakma, Şampiyon, Vuslat için yeni strateji şart! 7

Elimi Bırakma Salı gününe alındı. Sıkıntılı durumda.

Şampiyon Pazar gününe geçti. Zira reytingleri beklentilerin altındaydı.

Vuslat’ın reytingleri yerlerde. Final yapsa kimse şaşırmaz.

Kalk Gidelim Cumartesi rekabetinde iyi durumda.

Çarşamba günü Benim Adım Melek ve Cuma günü de Payitaht Abdülhamid güçlü duruşlarıyla iyi konumda.

Bir de joker olarak günlük dizi formatındaki Seksenler’in potansiyeli var…

TRT1’in bu denklemde Seksenler’i erken saatte yayınlaması aslında önemli bir reyting getirisini de en baştan kaybetmesi anlamına geliyor.

Bir ihtimal de şu; Seksenler dizisinin iki güçlü dizinin yer aldığı Çarşamba ve Cuma günleri haricinde diğer günler Ana Haber bülteninden hemen sonra verilmesi olabilir.

Bu taktik kulağa rahatsız edici geliyor belki ama TRT1’in sıkıntıda olan Elimi Bırakma, Şampiyon, Vuslat, dizilerini de ayakta tutması için gün değişikliklerinden daha farklı taktikler geliştirmesi şart….

Yoksa çok iyi projeler olan Vuslat, Elimi Bırakma ve Şampiyon dizileri elinden kayıp gidebilir…

Seksenler dizisi ile izleyiciyi TRT1’e çekip sonraki diziye de geçmelerini sağlamak böylece reytingi TRT1 ekranında tutmak düşünülebilir…

Tabii ki buradaki yazımız bir strateji önerisi… Uygulamada nasıl olur denemeden bilinmez.