Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri TRT1 ile yaşanan büyük dizi deneyimi TRT Dijitale de yol gösterici oldu!

TRT1 ile yaşanan büyük dizi deneyimi TRT Dijitale de yol gösterici oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türkiye’nin kamu yayıncısı olan TRT’nin diziler konusunda uzun yıllar çok da fazla varlık gösteremediği bir dönem yaşandı. Bu işi adeta özel kanallara bırakan TRT, farklı yapımlarla öne çıksa da özel kanalar kadar çok bu işe yatırım yapmak istememişti.

TRT1’in çok sevilen dizileri oldu ve akıllarda kalan bu projeler gayet kaliteli işler olarak da sektörde kendini belli etti. Ancak Diriliş Ertuğrul ile başlayan, TRT1’in daha çok izleyiciye ulaşmak ve daha iyi reytingler elde etmek hedefi doğrultusunda bir anlayış değişikliği yaşandı.

Bu değişiklik ile birlikte hem tarihi projelere daha çok yatırım yapan bir TRT gördük hem de bu projelerin yurt dışında ilgi görmesi üzerine, dizi sayısında ciddi bir artış yaşandı.

Alparslan, Barbaroslar, Gönül Dağı, Masumlar Apartmanı, Teşkilat, Kara Tahta, Kasaba Doktoru, Seksenler gibi yapımlar bu sezon çok iyi işler yaptı.

Benim Adım Melek, Elimi Bırakma, Halka, Kalk Gidelim, Kıbrıs Zafere Doğru, Payitaht Abdülhamid, Şampiyon, Tek Yürek, Tozkoparan, Vuslat gibi yapımlar ise TRT1’ye son dönemde büyük taktı yapan projeler olarak anıldı.

Geçmişten günümüze TRT1’in dizileri her zaman farklıydı ama son birkaç yıldır özel kanallarda olduğu gibi hem daha çok sayıda dizi var hem de birbirinden çok farklı konulardaki yapımlar ile milyonlarca izleyici bu yapımları izliyor. TRT1’in bu müthiş dizi atağına şimdi de TRT Dijital katılıyor.

Çekimleri yaklaşık 1 yıllık süreçte yapılan ve Konya’da oluşturulan özel platformda büyük yatırım yapılan Mevlana dizisi, TRT Dijital’in en önemli işi olarak ortaya çıkıyor.

Ayrıca yapım firmaları farklı projeler de hazırladı. Akif ve Hay Sultan dizileri daha önceden bilinen projeler. Ayrıca uzun süredir çocuklara yönelik olarak TRT1’de devam eden Tozkoparan dizisinin de devamı TRT Dijital’de olacak. Bunun yanı sıra İbn-i Sina’nın hayatının anlatılacağı yeni dizi için de Bozdağ Film hazırlıklara başladı.

Gold Film imzasını taşıyan Ben Ölmeden Önce isimli sekiz bölümden oluşan ve 8 farklı kişinin ölmeden önce yaşadıklarını anlatan bir dizide geliyor.

Sonuç olarak TRT Dijital, son dönemde TRT1 ile elde edilen dizi deneyiminin bir sonucu olarak atak yapıyor. Birbiri ardına iddialı projelerle Netflix ve Disney Plus’a karşı Türkiye’nin sözü olacak TRT Dijital’in Ocak ayında izleyicilerle buluşması bekleniyor.