Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1’de bir dizi final yaptı, yenisi hemen başlıyor!

TRT1’de bir dizi final yaptı, yenisi hemen başlıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında geçen sezon başlayan ve bu sezon da devam eden Kıbrıs Zafere Doğru dizisi final yaptı… 24. bölümü Cuma akşamı yayınlanan dizinin bitişi özellikle de Serkan Çayoğlu hayranlarını üzdü…

Kıbrıs Türk halkının yaşadığı büyük zulmü ve kurtuluş mücadelesini yansıtan dizinin başrollerinde Serkan Çayoğlu’nun yanı sıra; Ahmet Kural, Pelin Karahan, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu gibi önemli isimler buluştu. 24 bölüm süren bu mücadele 1974 yılının Temmuz ayında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı sahneleri ile birlikte tamamlanmış oldu.

TRT1'de bir dizi final yaptı, yenisi hemen başlıyor! 67

TRT1 ekranında Cuma akşamlarının boş kalmayacağı da yapılan açıklama ile ortaya çıktı. Bir süredir çekimleri devam eden Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli isimli yeni dizi için yayın günü açıklaması yapıldı. TRT1’den yapılan duyuruda, dizinin 11 Şubat Cuma akşamı saat 20.00’da ilk bölümü ile birlikte başlayacağı ilan edildi.

Uzun bir süredir dizi ekibi İstanbul’da kurulan özel platoda çalışmalarına devam ediyordu. Bu platoda Ankara, Bursa ve Adana şehirlerinin eski dönemlerine uygun şekilde dekorlar hazırlandı. 26 bölümden oluşan dizinin oyuncu kadrosu da çok etkili isimlerden oluşturuldu.

Burak Sevinç, Sena Çakır, Hüseyin Soysalan, Sinan Albayrak, Fırat Topkorur, Latif Koru gibi oyuncuların kadrosunda yer aldığı dizinin ilk bölümü merakla bekleniyor.

Çekimleri tam 7 ay süren dizinin senaryosunu İsa Yıldız yazarken, yönetmenliğini ise Kamil Aydın ile Yücel Hüdaverdi yaptı. Molla Numan’dan, Hacı Bayram’a giden yolu ve onun tasavvufi düsturu olan “Bildim, Buldum, Oldum”u anlatan dizide, Hacı Bayram-ı Veli’nin hayatı üzerinden üç fasıl olarak seyirciyle buluşacak.