Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1’de tarihi dizi için kaçınılmaz final geldi!

TRT1’de tarihi dizi için kaçınılmaz final geldi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli isimli tarhi dizi için artık final zamanı… İlk önce Cuma akşamları başlayan dizinin sadece 7 bölümü prime-time’da yayınlanmıştı. Ardından önce öğlen saatlerinde ekrana getirilen dizi, daha sonra da gece yarıları her akşam izleyicilerle buluştu.

Burak Sevinç’in başrollerinde yer aldığı, Sena Çakır, Atakan Yarımdünya, Kemal Başar, Sinan Albayrak, Fırat Topkorur gibi isimlerin de kadrosunda bulunduğu dizi ne yazık ki düşük reytinger aldığı için Cuma akşamları haftalık dizi formatıyla devam edemedi.

İlk bölümleri ilgi çeken ve özel bir izleyicisi bulunan dizinin yayın planlaması üst üste değşitirilence de birçok kişi ne zaman yayınlandığını bilemediği için veya zaman uymadığından takip edemedi.

Molla Numan’ın Hacı Bayram’a giden yolculuğunu ve tasavvufunu anlatan hikayesi ile dikkatleri çeken dizi, 1300’lü yılların sonu ve 1400’lü yılların başında geçiyor.

İstanbul’da özel olarak hazırlanan dekorda 7 ay süren çekimlerin ardından oluşturulan 26 bölümlük dizi için artık final vakti geldi.

TRT1’in Ramazan ayı nedeniyle gece yarıları devamını yayınlamayı uygun bulduğu projede 26 bölüm tamamlanıyor ve hikaye burada sona eriyor…

Dizinin özenle hazırlanmasına ve oyuncuların da etkili performanslarına rağmen izleyicilerden yeterince ilgi görmemesi ise bir talihsizlik olarak değerlendirilebilir.

25. bölümü yayınlanan dizinin finali ise 27 Nisan’ı 28 Nisan’a bağlayan gece yarısı TRT1’in yayın akış planına göre 00.30’da başlayacak ve bir dizi daha böylelikle ekran ömrünü tamamlamış olacak.