Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1’deki Teşkilat dizisine bravo, küllerinden yeniden doğmak işte tam olarak bu!

TRT1’deki Teşkilat dizisine bravo, küllerinden yeniden doğmak işte tam olarak bu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında pazar akşamarı yayınlanan Teşkilat dizisinin sadece reytinglerde elde ettiği çok iyi sonuçlar değil, hikayenin kendisi ve oluşturulan atmosfer bakımından da büyük bir değişim sürecinden başarıyla geçtiğini gözlemlemekteyiz.

Pazar akşamları Yargı dizisi ile yeniden birincilik yarışına girişen ve rakibinden çok daha geniş bir izleyici kitlesini kendisine çeken dizinin, üçüncü sezonda elde ettiği büyük bir başarı var. Bu başarı da değişimin izleyicinin heyecanını yükseltmesi ve yeniden diziyi seyretmeye ikna etmesi oldu.

Sadece Murat Yıldırım ve Yunus Emre Yıldırımer gibi iki başarılı ismin kadroya katılması ile değil, hikayedeki genel değişimin ve kopuklukların giderilmesi bakımından da Teşkilat’ın gerçek ruhunu yeni yeni bulduğunu söyleyebiliriz.

İlk iki sezonda Çağlar Ertuğrul ve Deniz Baysal ikilisi çok iyi bir dizi çifti olarak ilgi gördü ama hikayede yaşanan kopukluklar hep eleştiri konusu oldu. Bazı sahneler çok acemice bir kurguya sahipti. Dizi hayranları da sosyal medyada bunlara değindi ama çok iyi gelen reytingler ile senaristler bu konulara çok da takılmak istemedi.

TRT1'deki Teşkilat dizisine bravo, küllerinden yeniden doğmak işte tam olarak bu! 7

Ancak ikinci sezonda tam olarak düzeltilemeyen hikayedeki kopukluklar izleyicinin diziden vazgeçmeye başlamasına yol açtı. Teşkilat’ın ikinci sezonunda rakibi Yargı dizisi karşısında reytinglerde geriye düşmesinin altında da senaryo sorunu vardı.

Üçüncü sezonda ise Murat Yıldırım yeni bir hava katmış ve milyonlarca izleyiciyi yeniden Teşkilat dizisine çekmiş olsa bile, asıl büyük başarı senaristlerin dizinin ruhunu daha iyi temsil eden bir hikaye düzeni oluşturması oldu.

Milliyet gazetesi tv eleştirmenlerinden Sina Koloğlu da bu görüşü destekleyen bir paylaşım yaptı. Koloğlu, sosyal medya hesabından şöyle yazdı: ‘Teşkilat’… Yeni sezon daha bir eli yüzü düzgün, hikayede kopukluklar giderilmiş daha bir oturmuş.”

Dizide yapılan değişimin reytinglere de olumlu yansıması ve 2022- 2023 sezonunda en başarılı beş diziden birisinin Teşkilat olarak ortaya çıkması da dikkatlerin yeniden TRT1 dizisine yönelmesine yol açtı.

Küllerinden doğmak derken, işte Teşkilat hikaye noktasında bunu başardı ve izleyicileri yeniden kendisine çekmeyi başardı.