Ana sayfa Dizi Haberleri TRT’den öyle muhteşem bir dizi geliyor ki, istenirse Arka Sokaklar kadar ömrü olur!

TRT’den öyle muhteşem bir dizi geliyor ki, istenirse Arka Sokaklar kadar ömrü olur!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT ekranlarında izleyicilerle yakın zaman sonra buluşacak olan yeni dizinin ismi Hz. Mevlana… Konya’da çekimlerine başlanan dizinin başrolünde Bülent İnal bulunuyor… Payitaht Abdülhamid dizisindeki başarılı performansının ardından ünlü oyuncu, yeni sezonda yine TRT projesinde yerini aldı…

Bülent İnal’dan önce Timuçin Esen ismi Mevlana karakteri için düşünülmüştü. Ancak sonrasında oyuncunun projede yer almayacağı ortaya çıktı. TRT’nin yaptığı açıklama ile birlikte Bülent İnal ile anlaşıldığı da ortaya çıktı. Konya’da 50 dönümlük platoda çekimlerine başlanan dizinin çok etkileyici bir oyuncu kadrosu bulunuyor.

Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, İlker Aksum, Ushan Çakır, Levent Can, Devrim Özkan, Burç Kümbetlioğlu, Mert Turak, Erdal Yıldız, Yusuf Çim, Can Nergis, Baki Davrak, Haluk Piyes gibi önemli isimleri dizinin kadrosunda görebilirsiniz.

TRT'den öyle muhteşem bir dizi geliyor ki, istenirse Arka Sokaklar kadar ömrü olur! 9

Mevlana yaşadığı döneme damga vuran Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin hayatını anlatma iddiası ile yola çıktı. Bu yolculukta aslında TRT isterse Arka Sokaklar’ın 16. sezona dayanan ömrüne kadar bile erişebilir. Zira, Mevlana’nın günümüze ulaşan büyüklüğü sezonlar boyu devam edebilecek bir dizi olabileceğini de gösteriyor.

Tabii ki TRT yönetimi böyle uzun süreli bir dizi düşünür mü bilinmez, ancak düşünülür ise Arka Sokaklar’ın başarısına erişebilecek uzunlukta hikayeler çıkacaktır.

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu da dizinin sezonlar boyu devam edebilecek hikaye üretmeye müsait olduğu görüşünde.

Anibal Güleroğlu, diziyle ilgili değerlendirme yazısında şu detaylara dikkat çekti:

“Dönemine damga vurmakla kalmayıp çağları aşarak günümüze ulaşmayı başaran Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin hayatı sezonlar boyu sürebilecek senaryo üretmeye fazlasıyla müsait. Yanı sıra onun hayatından gelişecek söylem ve aksiyon aracılığıyla günümüze göndermelerde bulunmaya… Felsefesini ve öğütlerini günümüz insanına hissettirmeye de elverişli.

Dolayısıyla sadece tarihi bir kişiliği değil her insanın ruhuna etki etmeye müsait maneviyatı da aktaracak olan bir yapım gözüyle bakmak lazım merakla beklenen ‘Hz. Mevlâna’ dizisine! Bu noktada en büyük görevin ödüllü kaleme yani senarist Ali Aydın’ın yaratıcılığına düşeceği muhakkak.”

TRT'den öyle muhteşem bir dizi geliyor ki, istenirse Arka Sokaklar kadar ömrü olur! 10

Dizinin çekimleri başladı ve yakında ilk fragman da gelecektir. Mevlana’yı heyecanla bekleyen bir izleyici kitlesi de oluşmaya başladı. Özellikle de dizinin kadrosunda yer alan güçlü isimler, çok farklı ve etkileyici bir proje olacağını gösteriyor.

Mevlana dizisinin yurt dışı yansımasının da güçlü olması bekleniyor. Dizi için yapılan hazırlıklar da 2 yıla yakın süredir devam ediyor. 13. yüzyılda geçen hikaye için özel yapılar inşa edildi… Konya’da dış sur ve iç sur olarak birçok mekan yapıldı. Dış sur içerisinde 88 yapı bulunmakta. Bunlardan 35’i; aktar, bakkal, kumaşçı, sepetçi, nalbant, testici, çarıkçı, derici, kalaycı, bakırcı gibi zanaatkârların dükkanlarından oluşuyor.

TRT'den öyle muhteşem bir dizi geliyor ki, istenirse Arka Sokaklar kadar ömrü olur! 11

Dizinin kostümleri için de yoğun bir emek harcandı. Her yönüyle büyük bir çabanın ürünü olan Mevlana dizisi TRT’nin en büyük projelerinin başında geliyor.