Ana sayfa Sosyal Medya Tuba Büyüküstün yeni projesinden bahsederken gözleri parlıyordu!

Tuba Büyüküstün yeni projesinden bahsederken gözleri parlıyordu!

tarafından ker_def

TelevizyonGaetesi.com / Detay – Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli dönemlerinden Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethini anlatan Rise of Empires Ottoman isimli mini belgesel dizi projesi 24 Ocak Cuma günü ekrandaki yerini alacak.

Dizinin özel gösterimi yapıldı ve Mara Hatun karakterine hayat veren Tuba Büyüküstün de yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üzerinden topladı. Gösterime zarafetiyle renk katan Büyüküstün, projeden ne kadar çok etkilendiğini de sözleriyle olsun, heyecanıyla olsun herkese gösterdi.

Güzel bir iş yaptıklarının altını çizen oyuncu, “Belgesel drama, İstanbul’un fetih süreci ile ilgili. Netflix’te ayın 24’ünde yayına girecek. Sinerjisi çok yüksek bir iş yaptık. Fatih ile ilgili bizim kitaplardan öğrendiğimizden çok daha fazla bilgi var. Hiç tarih kitaplarında, okullarda okumadığımız, bilmediğimiz, tarihte var olmuş ve çok da önemli olan karakterler var. İnsanlara onu da tanıtmak adına çok önemli bir iş olduğunu düşünüyorum. Sadece Türkiye için değil, dünyanın tarihini değiştiren bir olay. Çağ atlatan bir olay. Bütün dünya için bu anlamda ilk defa yapılmış, Fatih anlatılıyor. O yüzden projenin önemli bir yerde durduğunu düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Büyüküstün, Fatih’in üvey annesi Mara Hatun’u hayat verdiğini vurguladı ve bu karakter hakkında tarihte fazla bilgi olmamasından yakında. Oyuncu,” Mara Hatun ile ilgili tarihte maalesef çok fazla bilgi yok. Karakter bana teklif edilene kadar Mara Hatun’u bilmiyordum. Yabancı kaynaklarda rastlıyoruz Mara Hatuna. Bir Sırp prensesi. Osmanlı sarayına girmiş eş olarak girmiş nadir soylulardan birisi. Hiç çocuğu olmamış, Fatih’i de oğlu gibi seven bir kadın” dedi.

Belgesel diziye yönelik eleştiriler yapılabileceğini, bundan da mutluluk duyacağını ifade eden Tuba Büyüküstün, projenin ABD Netflix tarafından yaptırıldığını ve bu nedenle de İngilizce olarak çekildiğini,sonra da üzerine Türkçe dublaj yapıldığını vurguladı.

İşte o röportaj: