Ana sayfa Dizi Haberleri Türkiye Netflix ve Disney Plus’tan sonra bir dijital platforma daha kavuşuyor! HBO Max geliyor!

Türkiye Netflix ve Disney Plus’tan sonra bir dijital platforma daha kavuşuyor! HBO Max geliyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Televizyon kanalları artık hakimiyetini dijital yayın platformlarına devretti. Türkiye’ye ilk giren yabancı dijital platform Netflix’ti. Netflix’e çok yakında iki yeni rakip daha geliyor. Disney Plus’tan sonra HBO Max de Türk izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Türkiye dijital yayın plaftormlarıyla ilk kez 2015 yılında BluTV ile tanıştı. Bir sonraki yıl bir başka Türk dijital platform olan Puhu TV geldi. Aynı yıl uluslararası platform Netflix de Türkiye pazarına girdi.

Netflix’in Türkiye’de gördüğü büyük ilgi diğer uluslararası platformların da Türk pazarına açılmasını sağladı. Türkiye çok yakında iki yeni dijital yayın platformu daha kazanıyor. Disney Plus ve HBO Max çok yakında Türk izleyiciyle buluşacak.

Türkiye Netflix ve Disney Plus’tan sonra bir dijital platforma daha kavuşuyor! HBO Max geliyor! 7

WarnerMedia’nın abonelik tabanlı dijital yayın platformu HBO Max, Kuzey Avrupa ülkelerinde ve İspanya’da 26 Ekim’de yayına başladı. Bu yıl Türkiye dahil Avrupa’nın 21 bölgesine daha genişleyecek olan platformun Türkiye Genel Müdürü daha önce Turkcell TV+’ı da yöneten Barış Zavaroğlu oldu.

En son Yargı dizisinin yayın hakları için görüşen platform yetkilileri daha önce Sadakatsiz, Alev Alev, Sen Çal Kapımı, Menajerimi Ara, Kara Sevda, Kızım, Kadın, Babil, Mucize Doktor ve Baraj dizilerinin yayın hakkını satın almıştı.

Bir başka dijital yayın platformu olan Disney Plus ise ağustos ayında Türk izleyiciyle buluşmayı planlıyor. Engin Akyürek ve İrem Helvacıoğlu’nun başrolünde yer alacağı Kaçış isimli diziyle Türkiye’deki çalışmalarına başlayan platformun kesinleşen ikinci projesi de Aras Bulut İynemli’nin Atatürk’ü canlandıracağı dizi oldu. Can Yaman’la bir dizi de çekecek olna platform Çağatay Ulusoy, Pınar Deniz, Hafsanur Sancaktutan, Hande Erçel gibi isimlerle görüşüyor.