Ana sayfa Dizi Haberleri Tutunamayanlar dizisinin alt metni, TRT1’in cinliğini sergiliyor!

Tutunamayanlar dizisinin alt metni, TRT1’in cinliğini sergiliyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 zaman zaman çok ilginç projeler yayınlıyor.Genel TRT izleyicisinden çok farklı bir kitleye hitap eden yapımlar bunlar. Örnek olarak Leyla ile Mecnun’u verebiliriz. Ayrıca geçen sezon yayınlanan ve sonrasında farklılaşarak dijital ortama taşınacağı açıklanan Halka dizisi de önemli bir örnek.

Peki TRT1 neyi amaçlıyor diyorsanız, Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, köşe yazısında bu stratejinin alt metnini yazdı. TRT1, yıllar önce kendisini terk eden büyük bir kitle var, işte bu tür yapımlarla o kitleyi yeniden kendisine kazandırmayı hedefliyor.

Leyla ile Mecnun’da bunu başaran TRT1, Halka dizisinde kısmen başarılı olmuştu. Şimdi ise bu furyaya Tutunamayanlar dizisi eklendi. Absürd bir komedi olan bu dizi esasında TRT1’den vazgeçmiş büyük kitleyi yeniden kazanma çabasının da bir eseri.

Sina Koloğlu, bu konuda şu yorumuyla dikkat çekti:

“TRT’yi terk edeli uzun yıllar olan bir kitle mevcut. İşte bu yapımın asıl izleyicisi onlar. ‘Leyla ile Mecnun’u seyredenler, hatta ‘Halka’ya takılanlar…

İzlenme oranı tatmin eder mi?

Açıkçası evinde reyting aleti olan kitlenin ilgileneceğini zannetmiyorum. Şöyle de bir önerim olabilir. Bu işi, bir süre burada götürüp, izleyicisini sağlamlaştırıp, daha ‘rahat espriler’ eşliğinde internet ortamına taşıyabilirler.”