Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Uğur Yücel’in başrolündeki Neyzen oyunu büyük ilgi görüyor

Uğur Yücel’in başrolündeki Neyzen oyunu büyük ilgi görüyor

tarafından ker_def

Uğur Yücel’i yıllar sonra tiyatro sahnesinde tiyatroseverlerle buluşturan, BKM’nin yapımcılığını üstlendiği ‘Neyzen’ Mayıs ayında da oyunlarına hız kesmeden devam ediyor. Neyzen Tevfik’in hayatını sahneye taşıyan oyunun yazarı Uğraş Güneş, yönetmeni Can Yücel ve usta oyuncu Uğur Yücel ‘Neyzen’in hikayesini anlattılar.

Uğur Yücel’in Neyzen Tevfik’e hayat verdiği, tek kişilik oyunu ‘Neyzen’ Mayıs temsilleriyle İstanbul’da sahnelenmeye kapalı gişe devam ediyor.

Oyun: 3 Mayıs’ta DasDas’ta, 5 Mayıs’ta Maximum Uniq Box’ta, 25 Mayıs’ta Bakırköy ve 27 Mayıs’ta CKM’de seyirciyle buluşacak. Uğraş Güneş’in yazdığı, Can Yücel’in de yönetmenliğini üstlendiği oyunda Neyzen olarak sahnede devleşen Uğur Yücel başarılı performansıyla övgüleri topluyor.

Usta oyuncu Uğur Yücel, Neyzen’le ilgili düşüncelerini şöyle paylaşıyor: “Bir yazıda oyun günü benim için Neyzen günüdür demişim. Oyunculuğu bürünmek olarak tanımlarım. Bir karaktere bürünmek. O halde elimizdeki tehlikeye bakın. Neyzen’ e bürünmek. Kolay olmuyor bu. Sabahleyin dünyaya kepenkleri indirip bir odada Neyzen’ le başbaşa kalmak. Deli, filozof, şair, aşık, serseri, başıbozuk, anarşişt, saatli bomba, bektaşi, küfürbaz, nüktedan. Daha çok nitelik yakıştırılır. Bunları sayarken bile yoruluyor insan.

Oyun saati gelmiyor bir türlü. Sahneye çıkana kadar zor geçiyor günüm. Oyuna çıkana kadar karanlık yanıyla dolanıyorum üstadın. Oyun sonu yaşadığım mutluluk anlatılamaz. Uyumak da zor oluyor. Neyzen’ den sıyrılmak için sızmak gerekiyor.

Kısmen gündelik hayatımdaki öfkelerimi, küçük mutluluklarımı, şakalarımı küfürlerimi dillendiriyorum sahnede. Bu yanıyla ferahlatıcı da oluyor.

Zor geçiyor Neyzen günü kısacası. Ama finali hep mutlu son.

Oyunun yazarı Uğraş Güneş: Oyunun çıkış sürecini anlatırken “Oyunu yazarken dünyaya Neyzen’in baktığı yerden bakabilmek için kendi içimde bir hiç yoluna çıktım” dedi.

Neyzen’in yönetmeni Can Yücel ise: Neyzen’in en etkileyici özelliğinin herkesi buluşturması olduğuna vurgu yaparak, “Neyzen öyle bir hayat yaşamış ki cenazesine hem devlet erkanı hem evsizler hem de şarapçılar gelmiş. Tarihte böyle insanları buluşturabilen tek insan derler Neyzen için.” dedi

Neyzen Tevfik’in dokunaklı dünyasını, dostlarını; anekdotlar, hicivler ve şiirler ile hayat bulduğu büyük ilgi gören ve biletleri hızla tükenen oyun, yaz boyunca birçok şehir ve mekanda seyirciyle buluşmaya devam edecek.

Mayıs Oyun Tarihleri:

03 Mayıs 20.30 – DasDas

05 Mayıs 21.00 – Maximum Uniq Box

25 Mayıs 20.30 – Bakırköy / Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu

27 Mayıs 20.30 – Caddebostan Kültür Merkezi