Ana sayfa Dizi Haberleri Unutulmaz dizi Ezel, bu kez Romanya’da yeniden çekiliyor!

Unutulmaz dizi Ezel, bu kez Romanya’da yeniden çekiliyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk dizilerinin ünü tüm dünyayı sarmış durumda. Türk dizileri dünyanın her yerinde yayınlanırken yeni versiyonları da farklı ülkelerde yeniden çekiliyor. Bunlardan sonuncusu unutulmaz dizi Ezel oldu.

İlk bölümünün yayınlanmasının üzerinden neredeyse 13 sene geçmesine rağmen hala unutulmadı Ezel dizisi. Alexandre Dumas’nın klasik eseri Monte Kristo Kontu’ndan uyarlanarak dizi haline getirilen Ezel, yayınlandığı zaman televizyon dünyasında devrim yaratmıştı.

Ezel şimdi yeniden çekiliyor. Bu kez komşu ülke Romanya’da… Ezel’in yurt dışına satışını gerçekleştiren Eccho Rights, efsane dizinin Romanya’da yeniden çekildiğini duyurdu. 13 bölüm olarak çekilecek dizide ülkenin ünlü oyuncuları Olympia Melinte, Diana Sar ve Adrian Nartea gibi isimler rol alacak. Ezel daha önce Meksika, Rusya ve Ermenistan’da da yeniden çekilmişti.

Unutulmaz dizi Ezel, bu kez Romanya’da yeniden çekiliyor! 7

Ay Yapım tarafından çekilen ve önce Show TV’de ardından ATV’de yayınlanan Ezel’in yönetmenliğini Uluç Bayraktar üstlenmişti. Dizinin klasik roman Monte Kristo Kontu’ndan uyarlanan senaryosu ise Kerem Deren ve Pınar Bulut tarafından kaleme alınmıştı.

Dizi 28 Eylül 2009 tarihinde Show TV’de yayınlanmaya başladı ve 20 Haziran 2011’de ATV’de yayınlanan 71. bölümle final yaparak sona erdi. Toplam iki sezondan oluşan dizinin iddialı oyuncu kadrosu Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Yiğit Özşener, Barış Falay, Tuncel Kurtiz, Haluk Bilginer ve Rıza Kocaoğlu’ndan oluşuyordu.

Yıllar önce yaşadıklarının intikamını almak isteyen Ömer’in hikayesini anlatan dizi kurgusu ve senaryosuyla Türk dizi dünyasına yeni bir soluk getirmişti. Birçok ödüle layık görülen Ezel dizisi bugüne kadar 28 ülkede gösterildi.