Ana sayfa Sosyal Medya Usta oyuncu Cengiz Bozkurt rol aldığı film ve dizilerle bir rekora imza attı!..

Usta oyuncu Cengiz Bozkurt rol aldığı film ve dizilerle bir rekora imza attı!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Usta oyuncu Cengiz Bozkurt, Leyla ile Mecnun dizisinin ‘Erdal Bakkal’ı olarak ünlendi. Türk izleyici tarafından geç denebilecek bir yaşta tanınsada İngiltere’de uzun yıllar boyunca sahne oyunculuğu yapan usta oyuncu, çok yakında Kim Bu Aile? adlı sinema filmiyle hayranlarının karşısına çıkacak.

Cengiz Bozkurt, aynı zamanda 2000’den sonra en çok yapımda rol alma rekoruna sahip. Ünlü oyuncu, 2006’da Türkiye’de başlayan kariyerinde 17 yılda 32 film ve 24 TV dizisinde rol aldı. Bozkurt, yıllık 3.2 yapım ortalamasına sahip bir oyuncu.

Habertürk Gazetesi’ne röportaj veren Cengiz Bozkurt, ODTÜ’de fizik okurken adım attığı oyunculuk macerasını ve kariyer akışını tüm samimiyetiyle anlattı.

1984’te ODTÜ’de fizik bölümüne giren Bozkurt, 1985’te üniversitede gördüğü bir ilanla kendini bir tiyatro oyununa çalışırken buldu. Ünlü oyuncu, sahneye çıktığı andan itibaren, ‘Bu bambaşka bir dünya’ dediğini ifade ederek o andan sonra oyunculuğu bırakamadığını belirtti.

Usta oyuncu Cengiz Bozkurt rol aldığı film ve dizilerle bir rekora imza attı!.. 8

En büyük hayalinin Türkiye’yi yurt dışında da başarıyla temsil etmek olduğunu belirten Cengiz Bozkurt bu konudaki açlığını ise, “Aslında İngiltere’den geldim ama sahne oyunculuğu yaparak geldim. Türkiye’de dizi ve sinema sektöründe bu kadar yol almışken uluslararası işlerde de kendimi göstermeyi isterim ama şu ana kadar böyle bir şey için fırsat olmadı. Zamanım olmadı” sözleriyle ifade etti.

Türkiye’deki dizi ve sinema kariyerine 42 yaşından sonra başlayan oyuncu, “Bu işlere 40’ından sonra başlayınca açığı kapatmak için oradan oraya çok koşturduk. Çünkü ben İngiltere’den buraya 40 yaşımdayken geldim. 25 – 40 yaş arası İngiltere’de geçti. 40 – 42 arasında iki yıl tiyatro yaptım. Gençliğimin iyi yıllarını yurt dışında geçirdiğim için memleketi çok özlemişim” dedi.

Usta oyuncu Cengiz Bozkurt rol aldığı film ve dizilerle bir rekora imza attı!.. 9

Oyunculuğun en  olumsuz tarafının ailesinden uzak kalmak olduğunu ifade eden Cengiz Bozkurt, “Dizi çekerken bir yıl Çamlıhemşin’de iki yıl Sinop’ta yaşadım. O kadar güzeldi, o kadar iyi insanlarla tanıştık ki hâlâ görüştüğüm insanlar var, özledim. Bir taraftan iş yapıyorum ama bir taraftan da galiba asıl derdim memleket hasretini gidermek” şeklinde konuştu.

Cengiz Bozkurt, Nurgül Yeşilçay ile başrolünde yer aldığı Kim Bu Aile? adlı komedi filmiyle 7 Ekim’de sinema salonunda hayranlarının karşısına çıkacak.