Ana sayfa Sosyal Medya Usta oyuncu Erkan Can’dan yıllar sonra gelen meslek itirafı!..

Usta oyuncu Erkan Can’dan yıllar sonra gelen meslek itirafı!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay –Bugüne kadar ekranlarda komedi ve dram olmak üzere pek çok yapımda rol alan, tiyatro sahnesinde birçok oyunda izleyici karşısına çıkan usta oyuncu Erkan Can, yıllar sonra gelen itirafıyla hayranlarını şaşırttı.

Pozta Gazetesi’nde yer alan habere göre; Eşref Kolçak anısına düzenlenen Gemlik Film Festivali kapsamında Zeytindalı Meydanı’nda bir söyleşi gerçekleştiren Erkan Can, oyunculuğun dışında gerçek mesleğini açıkladı.

Konservatuvara girmeseydi eğer gemici olacağını ifade eden usta oyuncu, “16 yaşında tiyatroya başladım, başka da bir iş bilmiyorum. Ama öncesinde Bursa’da bir sürü işin çıraklığını yaptım. Kaportacı, torna, döküm, ayakkabı imalatı… Salep ve turşu sattım” açıklamasıyla dikkat çekti.

Usta oyuncu Erkan Can'dan yıllar sonra gelen meslek itirafı!.. 7

Erkan Can, konservatuvarı kazanamasaydı eğer, gemici kâğıdını hazırlattığını da belirterek, “Gemici olup gidecektim Ama son trene yetiştik ve konservatuvara girdim”  ifadelerini kullandı.

Ünlü oyuncunun bu açıklamaları,  Serdar Akar’ın yönettiği 1998 yapımı Gemide adlı filmde canlandırdığı ‘Kaptan İdris’ karakterini akla getirdi.

Usta oyuncu, komedyen Ata Demirer’in çekimleri Bursa’da gerçekleşen ve geçtiğimiz haftalarda biten Bursa Bülbülü adlı filminin kadrosunda da yer alıyor.