Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Usta oyuncu Perihan Savaş’a Almanya’dan anlamlı ödül!

Usta oyuncu Perihan Savaş’a Almanya’dan anlamlı ödül!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk sinemasının usta oyuncularından Perihan Savaş, ülkemizin en sevilen isimlerinden biri. Oyunculuk hayatına hala aktif olarak devam eden Perihan Savaş’a Almanya’dan çok anlamlı bir ödül geldi.

19 Mart’ta Nürnberg’de düzenlen 26. Türkiye Almanya Film Festivali ödül töreninde Usta oyuncu Perihan Savaş’a festivalin onur ödülü verildi. Perihan Savaş ödül töreninde yaptığı konuşmada, ödülünü Türkiye ve Almanya toplumlarında şiddete maruz kalan kadınlar ve annesiz kalan çocuklar aldığın söyleyerek çok anlamlı bir mesaj verdi.

64 yaşındaki oyuncu neredeyse 60 senedir oyunculuk yapıyor. Perihan Savaş, daha beş yaşındayken İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda oyuncuğa başladı. Birçok tiyatro oyununda ve 120 civarında sinema filminde rol alan Perihan Savaş, Karakolda Ayna Var, Yanık Koza gibi dizilerde rol aldı.

Usta oyuncu Perihan Savaş’a Almanya’dan anlamlı ödül! 7

Perihan Savaş unutulmaz Yaprak Dökümü dizisinde Deniz Çakır’ın hayat verdiği Ferhunde karakterinin annesini canlandırdı. Çukur dizisinde hayat verdiği Sultan Koçovalı karakterini unutulmazlar arasına yazdıran Perihan Savaş en son El Kızı dizisinde rol aldı.

Başrollerinde Sevda Erginci ve İsmail Ege Şaşmaz’ın yer aldığı El Kızı dizisi 13. bölümüyle final yaparak sona erdi. Perihan Savaş, El Kızı dizisinde Cavidan Bozdağlı karakterini canlandırdı.

Başarılı oyuncu bugüne kadar Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu, Altın Koza Film Festivali’nde de Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görüldü.