Ana sayfa Dizi Fragmanları Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde efsane işler oluyor, Buğra Gülsoy’a bravo

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde efsane işler oluyor, Buğra Gülsoy’a bravo

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Büyük Selçuklu İmparatorluğunu anlatan Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde çok güçlü bir hikaye ve oyunculuk performanslarının yanı sıra, çekim teknikleri de çok konuşulacak bir başka detay… Hollywood filmlerini aratmayan aksiyon ve dövüş sahnelerine bir yenisi daha eklendi. Ancak bu sefer özel teknik ile ve çok titizlikle çekilen savaş sahnelerini ağzınız açık izleyeceksiniz.

Sultan Melikşah’a hayat veren Buğra Gülsoy’un 4 saat süren hazırlığının ardından günler öncesinden planlanan ve arka planda büyük bir teknik ekibin özveriyle çalıştığı ihtişamlı savaş sahnesi 2 günde tamamlandı.

50 dublör ve 150 figüranın yer aldığı sahnede Sultan Melikşah, Kamaç (Egemen Yavuz) ve Selçuklu askerleri, ezeli düşmanları Bizanslılar ile karşı karşıya geliyor.

Oyunculara özel savaş makyajının yapıldığı, çamur ve toz içinde zorlu anların yaşandığı uzun süren sahnenin çekimlerini dizinin yapımcısı, genel yönetmeni ve de senaristlerinden Emre Konuk da takip etti.

Büyük Selçuklu devletinin en çetin savaşlarından birisinin sahneleneceği 14 bölüm kaçmaz. Dizinin 14. bölümünden 3. fragmanı izleyicin ne kadar etkileyici görüntüler olduğunu daha iyi anlayacaksınız.