Ana sayfa Sosyal Medya Uyanış Büyük Selçuklu dizisindeki büyük karar izleyicileri çıldırttı!

Uyanış Büyük Selçuklu dizisindeki büyük karar izleyicileri çıldırttı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com/Detay -TRT1 ekranlarında pazartesi akşamları yayınlanmakta olan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi, şimdiye kadar 32 bölüm yayınlandı ve çok geniş bir izleyici grubunu etkiledi. 33. bölümü 24 Mayıs Pazartesi akşamı yayınlanacak olan dizinin 34.bölümü ile birlikte 31 Mayıs pazartesi akşamı sezon finali yapması bekleniyor. Ancak dizinin ikinci sezonu ile ilgili yapılan düzenlemeye yönelik olarak izleyicilerin ciddi bir tepkisi olduğu görülüyor.

Gazeteci Birsen Altuntaş, Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin ikinci sezonda Melikşah döneminin olmayacağını, Sultan Alparslan dönemine dönüleceğini ve Türkiye’de bir ilke imza atılarak geriye dönük bir kurgu ile dizinin çehresinin çok değişeceğine yönelik bir iddiayı paylaştı. Dizinin hayranları ise bu duruma büyük tepki gösterdi.

Oyuncuların daha önce yaptıkları açıklamaları hatırlatan hayranlar bu gelişmeyi şaşkınlıkla karşıladı. Dizide Buğra Gülsoy, Sultan Melikşah olarak çok başarılı bir performans ortaya koydu.Ancak, yeni dönemde Sultan Alparslan olarak başrolde Barış Arduç’un yer alacağı ortaya çıktı. Dizinin kadrosunda da önemli değişiklikler yaşanacak.

İşte bu değişim rüzgarı izleyicileri pek de memnun etmedi. Oyuncuların büyük emek verdiklerini belirten dizi hayranları, tüm ekibe büyük bir haksızlık yapıldığına yönelik eleştirilerde bulunuyor.

Uyanış Büyük Selçuklu izleyicileri, “Senaryo dediğiniz gibi olacaksa dizinin adı değiştirip yeni bir dizi olarak serüvene başlamalı ki inandırıcı olun, dizi tarihsel olarak geriye işler mi?” şeklinde tepki gösteriyor.

TRT1’in bu sezonki en başarılı projelerinden olan tarihi dizideki bu değişim rüzgarı, birçok oyuncunun ayrılmasına, yeni bir kadro kurulmasına yol açacak bir gelişme.

İzleyiciler de mevcut oyuncu kadrosunun emeklerinin heba olacağı eleştirilerini yapıyor. Bir dizi hayranı, “Bu dizi zaten bomba gibiydi ama harcadılar” yorumunda bulundu.

Barış Arduç’un Sultan Alparslan karakterinde yer alacağının da ortaya çıkması hayranlarını mutlu etti. Oyuncunun 3 sezon boyunca dizide başrolde kalması bekleniyor. Bu durum Arduç adına çok önemli bir kariyer adımı olarak yorumlanıyor.