Ana sayfa Dizi Haberleri Uyanış Büyük Selçuklu öyle sıradan bir dizi değil, arka planındaki gerçekler gurur verici!

Uyanış Büyük Selçuklu öyle sıradan bir dizi değil, arka planındaki gerçekler gurur verici!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında Pazartesi akşamları yayınlanmakta olan Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin yapım aşamasıyla ilgili detayları yapımcı Emre Konuk açıkladı… Yayınlandığı ilk günden bu yana büyük ilgi gören dizinin muhteşem sahneleri, çok iyi oyunculukları ve güçlü bir hikayesi var. Hem aksesuarları hem de mekanları ile çok konuşulan dizinin, savaş sahneleri de oldukça etkileyici bulundu.

İzleyicilerin büyük ilgisini çeken Uyanış Büyük Selçuklu, çok iyi reyting oranları elde ediyor ve genelde de pazartesi akşamları tüm kategorilerde birincilikler alıyor. Emre Konuk, çok uzun bir hazırlık döneminden sonra diziye başladıklarını söyledi ve bu başarının perde arkasındaki gerçekleri açıkladı.

Konuk, “Yaklaşık 3 yıllık bir çalışma. Bu çalışmanın ilk yılı hikayenin araştırılması, senaryonun omurgasının kurulmasıyla geçti. Kalan 2 yıllık süre ise kostümüydü, dekoruydu, oyuncu seçimiydi, eğitimiydi derken yaklaşık 3 yıllık bir çalışma” açıklamasında bulundu. Büyük Selçuklu Devleti’nin bulunduğu dönemdeki ortamı oluşturmak için müthiş bir dekor hazırlandığı ifade eden Emre Konuk, hem kendi ekibinin hem de TRT1’nin büyük katkılar yaptığını ifade etti.

Uyanış Büyük Selçuklu öyle sıradan bir dizi değil, arka planındaki gerçekler gurur verici! 7

Kamu yayıncısı olan TRT1’in büyük bir prodüksiyon olmasına rağmen, güçlü bir finansal destek vermesi ile hayata geçen proje, aslında birçok hayalin de gerçekleşmesini sağladı. Emre Konuk, “Büyük bir İsfahan Sarayı yaptık, neredeyse gerçeği ile birebir… İçine girdiğinizde, koridoruna girdiğinizde hakikaten bir sarayda geziyormuşsunuz gibi. Bütün odalara açılan koridorlar, kapılar, iç avlular, dış avlu birebir bir saray inşa ettik” diye konuştu.

O dönemin önemli isimlerinden olan Nizamülmülk karakterini Mehmet Özgür canlandırıyor. Çok başarılı bir performans ortaya koyan usta oyuncu, güçlü bir karakter sunumu ile Nizamülmülk’ü de çok iyi şekilde üzerinde taşıyor.

Emre Konuk, Nizamülmülk’ün kurduğu Nizamiye medreselerinden de bahsetti ve bunlardan inşa edildiğini, bir medresenin içinde geziyormuşsunuz gibi bir durum yaratıldığını anlattı.

Büyük Selçuklu Devleti’nin başkenti olan İsfahan’ın inşaa edildiğine de vurgu yapan Emre Konuk, 60 tane hane yapıldığını anlattı. Hikaye için gerekli olan Bizans kalesi ile, 50 çadırlık oba da yapıldığına değinen yapımcı, bunun büyük bir yatırım olduğuna vurgu yaptı.

Dizinin izleyiciden karşılık bulmasını beklediklerini ve reytinglere bakıldığına da bunun gerçekleştiğini söyleyen Emre Konuk, sadece ülkemizde değil dünyada da beğeni topladığını anlattı.

Röportajı videodan izleyebilirsiniz.