Ana sayfa Dizi Haberleri Uyanış Büyük Selçuklu’nun Sultan Melikşah’ı Buğra Gülsoy’dan kendine eleştiriler!

Uyanış Büyük Selçuklu’nun Sultan Melikşah’ı Buğra Gülsoy’dan kendine eleştiriler!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Buğra Gülsoy, ekranda kendisini gördükçe eleştiri oklarını fırlatıyor! Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Sultan Melikşah karakterine hayat vermekte olan ünlü oyuncu Buğra Gülsoy, tarihi bir yapımda yer almanın gururunu yaşıyor. Sette kendisini bambaşka bir ortamda hisseden oyuncu, ayrıca yaptıkları işi de çok sevdiğini söyledi.

Sosyal medyadan gelen soruları yanıtlayan oyuncu, birçok oyuncu gibi kendisini ekranda izlediği zaman eleştiri oklarını hiç eksik etmiyor… Oyuncu, “İzleyip de ‘burası böyle mi oynanır’ dediğim, kendime kızdığım çok yer var” diye konuştu.

Bu durumun da bir oyuncu için olması gereken bir durum olduğuna vurgu yapan Gülsoy, başka türlü kendisini geliştiremeyeceğine de vurgu yaptı. Oyuncu olmak isteyenlere tavsiyede de bulunan Gülsoy, şunları söyledi:

“Tavsiyem, kitap okumaları. Özellikle roman okumaları ve tiyatro oyunları okumaları. Çünkü okuduğunuz romanın içindeki karakterlerle empati kurmaya ve onları oynamaya başlıyorsunuz, zihninizin içinde. Kafanızda bir dünya kurmaya başlıyorsunuz. Şu an ilk tavsiyem roman okumaları ve tiyatro oyunu okumaları.”

Rolden çıkamama gibi bir durumunun olmadığını da anlatan oyuncu, bunun kendi tarzında olmayan bir şey olduğunu söyledi. Gülsoy, dönem dizilerinde rol almanın önemli zorlukları olduğunu da ifade etti.

Uyanış Büyük Selçuklu'nun Sultan Melikşah'ı Buğra Gülsoy'dan kendine eleştiriler! 7

Oyuncu, “Günümüz işinde oynadığımız zaman her zaman kadınlar daha uzun süreli hazırlanıyor. Biz bu dönemin içinde erkekler uzun saçlı… Saçı, makyajı derken çok uzuyor hazırlık. Tek zorluğu aslında bu. Set bittikten sonra da hemen evinize gidemiyorsunuz, çünkü o saçın, makyajın temizlenmesi oluyor. Tek zorluğu bu” açıklamasını yaptı.

Atı Bilginer ile birlikte ilk 4 nala koştuklarında heyecanlandığını ve zorlandığını ifade eden Buğra Gülsoy, tarihe merakının da bulunduğunu ve 11. yüzyıla çok merakı olduğunu, Selçuklu Devleti dönemini de okuduğunu anlattı.

Sultan Melikşah’ın devletini geliştirmek için sarayında oturmak yerine at üzerinde yaşadığını bildiğini söyleyen oyuncu, rol gelince de hemen kabul ettiğini belirtti.