Ana sayfa Dizi Haberleri Vatanım Sensin dizisine Türk Ordusu’nun kahramanlığı, Dağıstanlı’nın ihaneti damga vurdu

Vatanım Sensin dizisine Türk Ordusu’nun kahramanlığı, Dağıstanlı’nın ihaneti damga vurdu

tarafından ker_def

Vatanım Sensin’in 44. bölüm final sahnesinde, Türk ordusu ve Efeler, Yunan ordusuna karşı omuz omuza vererek taarruza geçti. Vatanım Sensin son bölümde, Yunan’a karşı savaş sahnesi izleyenlerin tüylerini diken diken etti. Görevden alınan Cevdet’in, Yunan karargah çadırında çaresizlik içinde beklerken, Türk ordusunun taarruz sahneleri izleyenleri duygulandırdı. Türk komutan, hücum emrini vermeden önce, ‘Tek bir ihtimal var, öleceğiz’ dedi.

Vatanım Sensin 44. bölümde Yunan Yüzbaşı’yı öldüren Cevdet, tutuklandu ve zor bir sınav vermek zorunda kaldı. Ancak daha sonra General Filippos’a Azize’nin konuşmasının ardından Cevdet görevine geri döndü. Fakat Cevdet’in bu durumu çok uzun sürmedi. Azize ve kadın silah arkadaşlarının Cevdet’i de rehin alarak kaçmalarının ardından, Cevdet görevinden tekrar alındı.

Ailesine kavuşan Azize’nin mutluluğu uzun sürmez. Zira cinsel saldırısına uğradığı Yunan Yüzbaşı, Cevdet’in yardımcısı olarak atanmıştır. 4. Kolordu Komutanlığı’na atanan Cevdet’in gözü hiçbir şey görmez ve Azize’nin intikamını almak için Yunan Yüzbaşı’yı alnının ortasından vurarak öldürür.

Bu hadise Yunan Ordusu tarafından büyük bir şaşkınlıkla karşılanır. Cevdet, olay yerinde hemen tutuklanır ve tüm ailesi önemli bir sınav vermek zorunda kalır. Milli Mücadele için de oldukça önem teşkil eden bu husus, savaşın gidişatını da etkileyecektir. Ankara Hükümeti’nin verdiği talimat sonrası 4. Kolordu Komutanlığı vazifesine atanan Cevdet, bu rütbey, kaybetme tehlikesiyle karşılaşır.

VATANIM SENSİN SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

Azize, Cevdet’i kurtarabilmek için harekete geçmeye hazırlanıyor! Vatanım Sensin, heyecan dolu yeni bölümüyle 8 Şubat Perşembe 20.00’de!Cevdet, Azize’nin başına gelenlerin intikamını almış ama Azize ve Charles’ın en büyük korkusu da gerçek olmuştur. Yannis’i öldürerek Yunan Ordusu’nda infial yaratan Cevdet hayati bir görev üstleneceği taarruz öncesi Filippos tarafından görevinden alınır. Cevdet’in, Ali Fuat Paşa’yla birlikte yaptığı plan suya düşmüştür.

Azize, Cevdet’i kurtarmak için harekete geçerken, Azize’nin vatansever kimliği de tüm aile için büyük bir tehdide dönüşmektedir. Artık Yunan taarruzunda görev alma imkanı kalmayan Cevdet bu açığı telafi etmek için her şeyi göze alırken, Türk Ordusu’nu büyük bir tehlike beklemektedir.