Ana sayfa Dizi Haberleri Vay be inanamıyorum! Kuruluş Osman dizisi setinde Özge Törer’i bile şaşkına çeviren durum!

Vay be inanamıyorum! Kuruluş Osman dizisi setinde Özge Törer’i bile şaşkına çeviren durum!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Özge Törer, 1988 doğumlu ve şimdiye kadar sadece Kuruluş Osman dizisiyle oyunculuk deneyimi yaşadı. 2019 yılında başlayan bu projede 4 yıldır bulunan oyuncu canlandırdığı Bala Hatun karakteri ile milyonlarca izleyiciyi etkilemeyi başardı.

Özge Törer’in hikayesi, birçok genç oyuncunun da yaşamak istediği bir kariyer çıkışı. Daha ilk işinde, tutan bir dizide, milyonların sevdiği bir hikayede yer almanın dışında bir de farklı bir yüz yıla giden senaryo var. Osmanlı İmparatorluğu’nun devlet olma yolunda attığı adımların anlatıldığı ve Osman Bey dönemine ışık tutan Kuruluş Osman dizisi, başladığı günden bu yana büyük bir kitleyi peşinden sürüklüyor.

Birçok izleyici oluşturulan atmosferde eski çağlara doğru yolculuk yaparken, dizinin setinde de oyuncular arasında bambaşka duygular yaşanıyor. İstanbul’un Riva bölgesinde uluslararası standartlara uygun şekilde kurulan platoda çok büyük bir dekor yapıldı. 300 dönümlük bir arazide birçok yapı oluşturuldu ve 14. yüzyıl şartlarına göre aksesuar, kostüm, mekanlar gibi çok sayıda ayrıntı ile büyük bir prodüksiyon oluşturuldu.

Vay be inanamıyorum! Kuruluş Osman dizisi setinde Özge Törer'i bile şaşkına çeviren durum! 7

Tabii ki böyle bir sete giden oyuncular da bu durumdan çok etkileniyor. Bir yanda 21. yüzyıl şartlarındaki yaşamdan gelip sete giren ve 14. yüzyıl şartlarına adapte olmak oyuncular için hiç kolay değil.

Bala Hatun karakterini canlandıran Özge Törer de bu konuda sıkıntı yaşadığını ama ilk zamanlardaki kargaşanın artık ortada olmadığını şu sözlerle anlattı:

“İlk zamanlar yabancılaştım ve garipsediğim oldu. O kostümü giymek, o atmosferde bulunmak, aynı zamanda işini yapmaya çalışmak. Fakat 4 sezon oldu, benim için bu bir rutin oldu. Artık o dünya da benim diyorum, ben de bu dünyadayım diyorum. O ayırımı daha net yapıyorum.”

Farklı bir yüzyılda bulunma duygusunun kendisine deneyimler oluşturduğundan bahseden oyuncu, Bala Hatun karakterine büründüğü zaman da dünyasının değiştiğini söyledi. O dönemlere hayranlık da duyan oyuncu, şöyle konuştu:

“O duyguyu her defasında farklı bir şekilde deneyimlediğim oluyor. O yüz yıla geçerken kostümleri farklı giyerken, farklı sahneleri yaşatırken, ‘Vay be inanmıyorum, gerçekten mi’ dediğim çok anlar oluyor. “