Ana sayfa Dizi Haberleri Engin Altan Düzyatan ve Ulaş Tuna Astepe’nin Barbaros dizisinden heyecan yaratan gelişme

Engin Altan Düzyatan ve Ulaş Tuna Astepe’nin Barbaros dizisinden heyecan yaratan gelişme

tarafından zk zk

TRT1’in yeni dönem dizisi Barbaros’un hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Osmanlı Devleti tarihinin ünlü denizcilerinden olan ve Kaptan-ı Derya olarak anılan Barbaros Hayreddin Paşa’nın hayatında esinlenilecek olan diziyle ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. Başrolünde Engin Altan Düzyatan’ın oynayacağı Barbaros dizisinin yönetmenleri belli oldu.

Osmanlı İmparatorluğunun ilk kaptan paşası ve Kaptan-ı deryası olarak tarihe geçen Barbaros Hayreddin Paşa’yı dizide Engin Altan Düzyatan oynayacak. Çekimleri henüz başlamayan diziyle ilgili olarak hazırlıklar sürerken, dizinin yönetmenliğini yapacak kişiler de belli oldu.

Biri Türk ve diğeri Mısırlı iki yönetmen tarafından çekilecek. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın tv100’deki haberine göre Doğan Ümit Karaca ve Mısırlı Adel Adeeb, Barbaros dizisinin yönetmenliğini üstlenecekler.

Başrollerinde Engin Altan Düzyatan ve Ulaş Tuna Astepe’nin oynayacağı dizinin yapımcılığını ise Es Film yapıyor. Merakla beklenen bu iddialı ve büyük projenin yönetmenlerinden Doğan Ümit Karaca, “Elveda Rumeli”, “Behzat Ç.”, “Kurtlar Vadisi” ve “Payitaht Abdülhamid” gibi dizilerde de çalışmış bir isim.

Barbaros dizisinin deniz sahneleri ve bazı özel aksiyon kısımlarını ise Mısırlı Adel Adeeb’in yöneteceği ifade ediliyor.

Mısırlı yönetmen, aynı zamanda ödüllü bir isim. Adeeb “Oyuncak Bebek Gecesi’, ve ‘HYSTERİA’ gibi bazı projeleriyle festivallerde pek çok ödül almış bir yönetmen.