Ana sayfa Dizi Arşivi Aşk ve Ceza Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Aşk ve Ceza Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Aşk ve Ceza, TMC Yapım tarafından çekilen, senaryosu, Yıldız Tunç, Murat Lütfü, Mehmet Bilal, Ethem Yekta ve Destan Sedolli tarafından kaleme alınan, yönetmenliğini Kudret Sabancı’nın yaptığı Türk yapımı dramatik televizyon dizisidir.

Nurgül Yeşilçay ve Murat Yıldırım ikilisini başrolde buluşturan dizi bir dram projesiydi. Yayınlandığı dönemde büyük ilgi gördü. İki başrol oyuncusunun performansları da başarıda önemli bir pay sahibi oldu. Aşk ve Ceza yıllar sonra bile hatırlanan yapımlardan birisi olarak akıllara yazıldı.

Aşk ve Ceza Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:

Kanal: ATV
Yapımcı: TMC
Türü: Dram
Yayın Tarihi: 5 Ocak 2010- 27 Haziran 2011
Bölüm Sayısı: 62
Mekan: Van, Bodrum, İstanbul
Süresi: 90 dakika
Başrol: Nurgül Yeşilçay, Murat Yıldırım, Feride Çetin, Tomris İncer, Kerem Atabeyoğlu, Gökçe Yanardağ, Sinan Tuzcu.
Oyuncular: Zeynep Beşerler, Caner Kurtaran, Oktay Gürsoy, Sennur Kaya, Nazan Kesal, Cenk Ertan, Bora Noyan, Halil Kumova, Erkan Bektaş, Ali Yiğit, Belit Özükan, Enis Ankan, Işil Dayioğlu, Meltem Pamirtan, Gamze Topuz, Emrah Elçiboga, Ahu Yağtu, Alihan Araci.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Yayınlandığı dönemde dizinin sosyal medya hesapları aktif olarak kullanıldı. ATV’nin internet sitesinde hem kısa sahneleri hem de tüm bölümleri ve fragmanları bulabilirsiniz.

Instagram: https://www.instagram.com/_askveceza_/
Facebook: https://m.facebook.com/askvecezatv
Resmi internet sayfası: https://www.atv.com.tr/webtv/ask-ve-ceza/bolum

TÜM HABERLER:

Aşk ve Ceza dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.
Tüm haberleri okumak için tıklayın…

GENEL İZLENİM:

Aşk ve Ceza dizisi 2010 yılında yayınlanmaya başladı ve o dönemde büyük ses getirdi. İki ünlü oyuncu, Nurgül Yeşilçay ve Murat Yıldırım’ı bir araya getiren dizi ilk yayınlandığı bölümden itibaren yüksek reyting oranlarıyla ATV’nin de yüzün güldürdü. İlk bölümleriyle 7,14 gibi çok iyi bir reyting oranı alan dizi final bölümünde reytingini daha da artırdı.

Aşk ve Ceza Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

HİKAYESİ:

Reklamcı olan Yasemin‘in ablası evlenmeden önce bir ilişkiden hamile kalmış ve kürtaj sonucunda hayatını kaybetmiştir. Bundan dolayı Yasemin evlenmeden ilişkiye girmemek konusunda babasına söz vermiştir. Bir hafta sonra olacak düğününün heyecanını yaşayan Yasemin, nişanlısını ve en yakın arkadaşını tuttukları evdeki yatakta görür Yaşadığı ihanet üzerine aşka, evliliğe, masumiyete inancını yitiren Yasemin, emekli öğretmen annesinin yaşadığı Bodrum’a gider ve kendisini gece kulüplerine atar ilk karşısına çıkan erkek olan Savaş`la beraber olur ve düşürdüğü bir kolye hariç hiçbir iz bırakmadan, Külkedisi gibi ortadan kaybolur. Fakat Yasemin o gece birlikte olduğu Savaş`tan hamile kalmıştır.

Savaş, vefat eden abisinin dul kalan eşi Çiçek ile berdel evliliği yapmak zorunda kalan Van’lı aşiret ailesinin biricik oğludur. Aynı zamanda babasının ölümünden sonra şirketin başına geçmiştir ve babasının pis işlerini temizlemeye başlamıştır.

Bu sırada Yasemin, Ömer adında bir çocuk doğurur. Savaş, ailesinin alışılmadık sorunlarıyla uğraşırken, Yasemin’i aramaktan da vazgeçmez.

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)
Nurgül Yeşilçay (Yasemin Baldar Ustun)
Murat Yıldırım (Savaş Baldar)
Feride Çetin (Çiçek Moran Baldar)
Tomris İncer (Şahnur Baldar)
Zeynep Beşerler (Nadya)
Caner Kurtaran (Mehmet)
Gökçe Yanardağ (Nazan Noyan Baldar)
Oktay Gürsoy (Cem)
Kerem Atabeyoğlu (Pala Abdulkadir)
Sennur Kaya (Leyla Ustun)
Nazan Kesal (Sevgi)
Cenk Ertan Bora Noyan (villain)
Halil Kumova (Ahmet Moran)
Erkan Bektaş (Yavuz Moran )
Ali Yigit (Kemal Baldar)
Belit Özükan (Müjde)
Enis Ankan Alpay
Işil Dayioğlu (Sitare)
Meltem Pamirtan (Endam)
Gamze Topuz (Derya)
Sinan Tuzcu (Hakan)
Emrah Elçiboga (Eşref)
Ahu Yağtu (Pelin)
Alihan Araci (Haldun)

Aşk ve Ceza Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

MEKANLAR:

Aşk ve Ceza dizisinin çekimleri İstanbul, Bodrum ve Van üçgeninde gerçekleştirildi. Dizinin İstanbul çekimleri Fenerbahçe, Bebek, Polonezköy ve daha birçok semtte yapıldı. Aşk ve Ceza’nın dikkat çeken mekanlarından biri olan Savaş Baldar karakterinin villası Polonezköy’de bulunuyor. Dizinin bir diğer dikkat çeken evi ise Yasemin karakterinin Kandilli sırtlarındaki evi. Kandilli’nin yüksek tepelerinden birinde konumlanan Boğaz manzaralı villanın salonu, mutfağı ve yatak odası, dizinin sanat yönetmeni Yavuz Fazlıoğlu tarafından baştan aşağıya yenilendi. 1960’ların retro tarzından çizgiler taşıyan ev, modern mobilyalarla harmanlandı.

JENERİK:

Yayınlandığı dönem büyük ses getiren yapımlardan biri olan Aşk ve Ceza dizisinin jenerik müziği de izleyicinin büyük beğenisini topladı.

FRAGMANLAR:

Aşk ve Ceza dizisinden ilk fragman ATV’nin ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2010 yılında yayınlandı. İki ünlü oyuncuyu bir araya getiren dizinin ilk görüntüleri o dönem büyük beğeni topladı.

İlk Tanıtım:

Aşk ve Ceza dizisinin yayınlanmış tüm fragmanlarını ATV’nin internet sitesinde bulabilirsiniz.
Tüm Fragmanlar için lütfen tıklayınız:

TÜM BÖLÜMLER:

Aşk ve Ceza dizisi 5 Ocak 2010 tarihinde ATV’de yayınlanmaya başladı. Dizi, 27 Haziran 2011 günü yayınlanan 62. bölümüyle ekranlara veda etti.

Aşk ve Ceza dizisinin tüm bölümlerini youtube kanalı üzerinden izleyebilirsiniz.

DÜNYADA ‘AŞK VE CEZA’!

Türkiye’de büyük ilgi gören Aşk ve Ceza dizisi aynı ilgiyi yurt dışında da gördü. Dizi, 2011 yılından bu yana 43’den fazla ülkede yayınlandı. 2011 yılında Bosna Hersek’te FTV’de, Hırvatistan Nova TV’de ve Romanya’da Kanal D’de 8 Ocak 2013’te 1PRVA’da yayınlandı.

Gürcistan’da TV Maestro, 15 Nisan 2013’de, Slovenya kanalı Planet TV’de 17 Ocak 2014’de Aşk ve Ceza’yı yayınlamaya başladı. Dizi, Bosnalı FTV’de ise 2017 yılında yayınlanmaya başladı.

ETKİLEYİCİ SAHNELER

Aşk ve Ceza dizisinin unutulmaz sahnelerinden bazılarını aşağıda izleyebilirsiniz. Dizinin diğer etkileyici sahnelerine ise youtube kanalı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yasemin ve Savaş birlikte oluyor!

Savaş, baba olduğunu öğreniyor!

Savaş ve Yasemin’in romantik anları

Yasemin, Savaş için endişeleniyor!

Yasemin ve Savaş Kavuştu!

Savaş geri geliyor

Yavuz, Savaş’ı vuruyor!