Ana sayfa Dizi Haberleri Çok iyi başlayan ama sonra bozan dizilerin problemini Nurgül Yeşilçay harika bir örnekle özetledi!

Çok iyi başlayan ama sonra bozan dizilerin problemini Nurgül Yeşilçay harika bir örnekle özetledi!

tarafından ker_def

Ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay, Türk dizi ve sinema sektörünün en önemli isimleri arasında bulunuyor. Şimdiye kadar birbirinden farklı karakterleri büyük başarıyla canlandıran Nurgül Yeşilçay, Türk dizilerinin senaryo noktasında ne kadar farklılaşabileceğini ve bir işe hevesle başlayan oyuncuların zaman içinde çok zor durumda kalabileceğini anlattı.

Aslında Nurgül Yeşilçay’ın ortaya koyduğu bu tablo tam da Türk dizi sektörünün sosyal medyadan etkilenerek senaristlerin reytinglere yönelik hikaye oluşturma çabasının da bir ürünü olarak tarif edilebilir.

Sosyal medyadaki tartışmalardan etkilenen senarist ve yapım ekiplerinin hikayenin yönünü değiştirme ve karakterleri olduklarından daha farklı kişiliklere dönüştürme durumu birçok kez izleyici karşısına çıkıyor ve çok önemli sorunlardan birisi olarak tarif ediliyor.

Nurgül Yeşilçay da bu konuda katıldığı programda yaptığı şu açıklama ile olayın içindeki oyuncuların yaşadıkları psikolojiyi izleyicilerle paylaşmış oldu:

“Televizyon dizisine başladığın zaman elinde 3-4 bölüm senaryo oluyor. Biraz da hikaye oluyor. Sen, uğraşıyorsun bir karakter yaratıyorsun. Sonra aradan geçiyor 10 bölüm, o karakter saçmalamaya başlıyor. Başka şeyler yapıyor. Yani senin kurduğun ile tamamen ters. Diyorsun ki, “Ama ben zamanında bunu yaptım, şimdi bunu nasıl yapayım”. Aldığın cevap, ‘iyi gidiyor, çok da kurcalamayalım’ oluyor. Sen istemediğin bir işin bir şeyin içinde kendini buluyorsun.”