Ana sayfa Dizi Haberleri Yalı Çapkını dizisinde yaşananlar Nurgül Yeşilçay’ın eleştirilerini haklı çıkarttı!

Yalı Çapkını dizisinde yaşananlar Nurgül Yeşilçay’ın eleştirilerini haklı çıkarttı!

tarafından ker_def

Yalı Çapkını dizisine yönelik izleyicinin eleştirileri isyan boyutuna vardı! Cuma akşamları Star TV ekranında yayınlanan Yalı Çapkını dizisi, ilk sezonunda muhteşem bir çıkış sergiledi. Öyle ki sezonun en iyi reyting oranlarına ulaşan dizinin ikinci sezonunda ise hava tamamen değişti.

Dizinin ikinci sezonunda hikayede büyük değişimler yaşandı, bazı karakterlerin ayrılması sonrasında hikayede önemli düzenlemeler yapıldı. Ancak izleyiciler bu durumdan pek de memnun kalmadı.

Özellikle de sosyal medya eleştirileri üzerinden ilk sezonda çok yıpratılan Buçe Buse Kahraman’ın canlandırdığı Pelin karakterinin hikayeden çıkartılması büyük bir hataydı. İkinci sezon başlarında bu hatadan geri dönülmüş olsa da artık olan olmuştu ve Pelin ile Seyran gerginliğinin yarattığı ilk sezondaki müthiş hikaye dinamizmi izleyicileri bu sefer eskisi kadar etkilemedi.

Dizinin hikayesine yönelik son dönemde izleyiciler o kadar şikayetçi ki, bu durum da reytinglerin ciddi şekilde düşmesi ile sonuçlandı.

Sosyal medyada dizi eleştirileri yapan sayfalarda son dönemde Yalı Çapkını’ndaki problemlere dikkat çekiliyor. Bu tür eleştirel paylaşımlara yorumlar bırakan dizi hayranları da şikayetlerini iletiyor.

Bir dizi hayranı yaptığı şu eleştiri ile sosyal medyada birçok kişiden destek gördü: “İlerleyen sezonlarda hikayeye bir evrim veremiyorsanız, bir sezon için iyi bir senaryo yazın ve bir sezonda bitirin ama her şeyden önce iyi sonlar yapın maalesef bu dizilerin kusurunun sonlar olduğunu fark ettim.”

Yalı Çapkını dizisinde ana karakterlerin hikayelerine odaklanılmamasının büyük bir hayal kırıklığı olduğu da sosyal medyaya yansıyan eleştirilerden birisi oldu.

Bir izleyici diyor ki: “Ana kadrodakilerin hikayesine girilmeli. Abidin, İfakat, Emin, Orhan, Gülgün, Latif, Şefika karakterlerini tanıyalım. Yalıdakilerle bu karakterlerin bağlantısının ne olduğunu öğrenelim. Bu sezon için gelenler kötü durdu.”

Birçok izleyici Türk dizilerinin çok iyi başladığını ama süreç içinde hikayelerin çok ciddi şekilde erezyona uğradığı eleştirisini yapıyor.

Yalı Çapkını dizisinde yaşananlar Nurgül Yeşilçay'ın eleştirilerini haklı çıkarttı! 7

İşte bu noktada başarılı oyuncu Nurgül Yeşilçay’ın sosyal medyada da çok destek gören şu sözleri daha çok anlam kazanıyor:

“Televizyon dizisine başladığın zaman elinde 3-4 bölüm senaryo oluyor. Biraz da hikaye oluyor. Sen, uğraşıyorsun bir karakter yaratıyorsun. Sonra aradan geçiyor 10 bölüm, o karakter saçmalamaya başlıyor. Başka şeyler yapıyor. Yani senin kurduğun ile tamamen ters. Diyorsun ki, “Ama ben zamanında bunu yaptım, şimdi bunu nasıl yapayım”. Aldığın cevap, ‘iyi gidiyor, çok da kurcalamayalım’ oluyor. Sen istemediğin bir işin bir şeyin içinde kendini buluyorsun.”