Ana sayfa Sağlık Haberleri Woman TV anneleri ve anne adaylarını bilinçlendiriyor!

Woman TV anneleri ve anne adaylarını bilinçlendiriyor!

tarafından ker_def

Annelere Woman TV ‘den destek

Kadınları doğru biçimde hamileliğe hazırlamak, gebelik riskleri, sağlıklı hamilelik… Bütün bu konular yeni bir TV programında gündeme gelecek. Program, Sunucu Burcu Sarıca’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek .

Woman TV, anne adaylarına destek doğrultusunda “Yaşasın Anneler, Anneler Yaşasın” projesinin resmi basın sponsoru oldu. Kanal, anneliği planlayan herkesin ilgileneceği bir programla izleyiciyi buluşturdu.

Birçok gebelik, annelik problemlerinin paylaşılacağı programı deneyimli televizyoncu Burcu Sarıca sunuyor. Sarıca programda, alanında uzman kadın doğum branşı doktorlarını ağırlayacak.

Anne adaylarını bilinçlendirmek
Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Başkanı Prof. Dr. Ateş Karateke, “Hekimlerin gebeleri bire bir ve dikkatli biçimde takip etmesi çok önemli” diyor. Bu projenin sahibi olan Dernek, anne adaylarını bilinçlendirmek amacıyla harekete geçti. Hamilelikteki süreçler, yapılması ve dikkat edilmesi gereken konularla birlikte yüzlerce başlığı içeren “Yaşasın Anneler, Anneler Yaşasın” TV programı çok kapsamlı.

Hamileliğe hazırlık, planlı hamilelik, hamilelikte doktor takibi, hamilelikte şeker hastalığı, hamilelikte yüksek tansiyon problemleri, sağlıklı hamilelik ve sağlıklı doğum gibi çok önem taşıyan noktalar ele alınacak.

Anneliğe hazırlanmak
Sunucu Burcu Sarıca bir sosyal sorumluluk projesi olan programla ilgili şunları söyledi: “Açıkçası bir TV kanalı içinde eğlence dışında belli konularda izleyicinin bilinçlenmesi de hedeflenmeli. Yeni programımız esas olarak genç kadınlara, tabii ki erkeklere de yönelik. Anneliğe en sağlıklı biçimde hazırlanmak isteyen binlerce kadının faydalanacağı bir okul gibi. Bu branşta uzmanlığı bulunan çok sayıda doktorumuzla geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor ve gebelere gönüllü olarak refakat ediyoruz.”

Doğumsal Sorunlar
Prof. Dr. Karateke, doğuma bağlı anne ölümlerinin daha çok doğum kanamalarından kaynaklandığını belirterek, “Tüm kadınların hamilelik sırasında doğum öncesi bakıma, doğum sırasında vasıflı bakıma ve doğum sonrası özel desteğe ihtiyaçları var. Kırsal bölgelerde mesafe, yoksulluk ve bilgi eksikliği nedeniyle anne sağlığında ilerleme engellenebiliyor” diyor. Öte yandan annelerde görülen doğumsal ya da sonradan ortaya çıkan kalp kapak hastalıkları, böbrek hastalıkları, hipertansiyon gibi hastalıkların da anne yaşamını tehdit ettiğinin altını çizerek gebeliklerin planlı olması gerektiğine dikkat çekiyor Prof. Karateke. Woman Tv ekranlarında her Cumartesi saat 10:00’da canlı yayınlanacak programda, anne adaylarını doğru biçimde hamileliğe hazırlama yollarının yanı sıra, doğum öncesi ve sonrasında anne sağlığını korumak için neler yapılması gerektiğinin de altı çizilecek. Burcu Sarıca’nın moderatörlüğünde Prof. Dr. Ateş Karateke’nin katkılarıyla, her hafta birbirinden değerli kadın doğum uzmanları konuk olacak.