Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Yeşim Ceren Bozoğlu kadına şiddet konusunda içindeki yarayı anlattı!

Yeşim Ceren Bozoğlu kadına şiddet konusunda içindeki yarayı anlattı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu, kadına şiddeti engelleme konusunda neler yapılabileceği hakkında çeşitli görüşlerin yer aldığı Woman TV’de yayınlanan Şafak Yavuz’un programına konuk oldu. Ünlü oyuncu programdaki düşüncelerini aktardı, çözüm önerilerinde bulundu.

Bozoğlu, instagram hesabından da bu konuya yaklaşımını anlatan bir mesaj paylaştı.

“Çok önemsiyorum bu çabayı.Videolarda naçizane çözüme dair düşüncelerim ve hissettiklerim var” diyen ünlü oyuncu, dikkat çeken sorular sordu.

Bozoğlu, şu konuların özellikle altını çizdi: “Kadına şiddet dedikçe, şiddete odaklanıyoruz, bu tanımı, bu algıyı değiştirmeye çok ihtiyacımız var.Algıyı pozitife yöneltmemiz şart.”Kadına şiddet” yerine koyabileceğimiz tanım kavram ne olabilir?Önerilerinizi duymak için can atıyorum.. Canı olan her şeye yönelik korku/öfke/şiddet üçgenini, sebep sonuç oyununu bozmak için seferber olsak, nasıl bir yol izlenmeli sizce?Neler yapılmalı, neler yapabiliriz?
Toplumsal rol modellerin hakiki katkısı için aklınıza gelen, size iyi gelen, şefkati, merhameti ve sevgiyi canlandıracak projeler konusunda hayalleriniz var mı? Soruların yanıtlarını merak ile bekliyorum, şimdiden vaktinizi , duygularınızı ve düşüncelerinizi paylaşacağınız için kalpten teşekkür ederim.İçimizin yandığı, dilimizin lal olduğu bu yaraları ancak birlikte iyileştirebileceğimize inanıyorum..Bütün kalbimle…”

Yeşim Ceren Bozoğlu’nun da yer aldığı Woman TV’deki programı aşağıdan izleyebilirsiniz.