Ana sayfa Dizi Haberleri Yalı Çapkını dizisi göründüğünden daha büyük bir dizi, iş nedenleri!

Yalı Çapkını dizisi göründüğünden daha büyük bir dizi, iş nedenleri!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bir Türk dizisi düşünün ki yayında olduğu 8 aylık süreç içinde sadece Türkiye’yi değil, birbirinden çok farklı kültürlerdeki coğrafyayı etkilesin. Bu tür yapımlar var ama Yalı Çapkını, bu noktaya ulaşmada çok hızlı bir çıkış yaparak herkesi şaşırtmayı bir kez daha başardı.

Afra Saraçoğlu ile Mert Ramazan Demir ikilisinin başrolünde yer aldığı dizinin Star TV’ye kattığı büyük bir adım var. Yıllardır aynı ekranda birbirinden farklı dizilerle elde edilmeye çalışılan izleyici sadakati, Yalı Çapkını projesi ile nihayet gerçekleşti.

Dizinin Star TV’ye yaptığı bir diğer katkı ise yurt dışına satışlarda müthiş rakamlara ulaşılması oldu. 23 Eylül 2022 tarihinde ilk bölümü yayınlanmasından Nisan ayının üçüncü haftasına kadar tam 8 aydır yayında olan bir dizinin yurt dışı satışları muazzam gidiyor. Bu kadar kısa bir sürede elde edilen bu başarının anlamı da büyük.

Ecco Rights şirketi tarafından yurt dışına satışları gerçekleştirilen Yalı Çapkını dizisinden birbiri ardına başarı haberleri geldi.

MIPTV fuarı öncesinde bu satışların artış sergilemesi de bir başka önemli nokta oldu. Yurt dışında Golden Boy ismi ile öne çıkan Yalı Çapkını dizisi birbirinden çok farklı coğrafyaları etkiliyor.

Eccho Rights şirketinin satışlarında Orta ve Doğu Avrupa’nın yanı sıra Orta Asya ve Afrika ülkeleri de var.

Yaklaşık 40 ülkeye kadar satışları gerçekleştirilen Yalı Çapkını dizisi birbirlerinden çok farklı kültürlerdeki insanları etkiliyor ve bu da Türk dizisinin en önemli başarısı olarak öne çıkıyor.

Son dönemde Arnavutluk, Macaristan, Litvanya, Özbekistan, Güney Afrika ve Namibya gibi ülkelere satışları yapılan dizinin
ilk satıldığı ilkeler arasında Birleşik Arap Emirlikleri de vardı. Yani Arap coğrafyasında da çok etkili olan dizi, farklı kültürlerdeki izleyicilerin ilgisini çekmesi ile önemli bir başarının da sahibi oldu.

Dizinin daha Ocak ayında 30’a yakın ülkeye satışlarının yapıldığı biliniyor. Nisan ayına geldiğimizde ise bu sayının 40’ın üzerine çıktığı ifade ediliyor.

Star TV ve Yalı Çapkını dizisi adına yurt dışında yaşanan bu büyük çıkış, bir başarı hikayesi olarak kabul ediliyor.