Ana sayfa Dizi Haberleri Yargı dizisinde reytinglere bakan yok! Sema Ergenekon’a hem destek hem öfke var ama asıl odak noktası kaçırılıyor!

Yargı dizisinde reytinglere bakan yok! Sema Ergenekon’a hem destek hem öfke var ama asıl odak noktası kaçırılıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kanal D ekranında izleyicilerle pazar akşamları buluşan Yargı dizisinde çok başarılı bir hikaye ve bu hikayenin üzerinde yıllardır çalışan bir Sema Ergenekon gerçeği var. Uzun süre konuşulan, senaryosu 2 yıl içinde büyük çabalarla oluşturulan ve yayına başlaması sonrasında büyük ilgi gören ve ikinci sezonun sonlarına doğru giden bir Yargı dizisi başarısını da söylemek gerekiyor.

Sema Ergenekon bugüne kadar hep övüldü ve kendisine sosyal medyada çok büyük bir destek buldu. Oyuncu arkadaşları, ekipteki arkadaşları ve dizi sektöründe Yargı’nın ortaya koyduğu dinamizm karşısında bir takdir sunma yarışı da yaşandı. Tabii ki de en başında senarist Sema Ergenekon bu takdirlerin büyük çoğunluğunun adresiydi…

Ancak son dönemde Pars karakterini canlandıran Mehmet Yılmaz Ak üzerinden ortaya çıkan yeni bir durum var ki, Sema Ergenekon, bu noktada bazı hatalar yapmakta olabilir. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketi sonrasında psikolojik olarak birçok kişi gibi sıkıntı yaşayan bunu da sosyal medyadan açıklayan Mehmet Yılmaz Ak’ın diziden ayrılması en çok da Sema Ergenekon’un planlarını bozdu.

Yargı dizisinde savcı Pars karakteri çok özel birisi ve hikayenin ilerleyen dönemlerinde de çok etkili olacaktı. Fakat Mehmet Yılmaz Ak’ın artık ailesi ile daha fazla zaman geçirmek istemesi ve doktor raporu da sunarak yapımcı ile anlaşması sonrasında dizide işler değişti.

Yargı dizisinde reytinglere bakan yok! Sema Ergenekon'a hem destek hem öfke var ama asıl odak noktası kaçırılıyor! 8

Sema Ergenekon’un Savcı Pars’ın diziden çıkışı ile ilgili yazdığı senaryoya yönelik eleştiriler başladı. Özellikle de 12 Mart Pazar akşamı yayınlanan 56. bölümde Savcı Pars’ın kesik elinin gösterilmesi, senaristin oyuncudan hikaye yoluyla öç alması gibi değerlendirildi.

Aslında görüntülere bakıldığı zaman Türk dizi sektöründe pek de görülmeyen, izleyenleri şoke eden ve deprem gibi büyük bir acının ardından bu şekildeki kesik bir el üzerinden Yargı dizisinin bugüne kadarki başarısına pek de yakışmayan bir görüntü ortaya konuldu.

Sema Ergenekon, hikayeyi ilginçleştirmek için böyle bir şey yapmış olabilir ama birçok kişi de bunu Mehmet Yılmaz Ak’tan öç alma yöntemi olarak düşündü.

Yargı dizisinde reytinglere bakan yok! Sema Ergenekon'a hem destek hem öfke var ama asıl odak noktası kaçırılıyor! 9

Sonuç olarak, sosyal medyada bir yanda Sema Ergenekon’u eleştirenler, bir diğer tarafta da destekleyenler oluştu. Bu sahneden sonra Yargı dizisinde çok bir şey değişmeyecek ve senarist yeni olaylar ile hikayeyi başarılı şekilde sürdürecektir.

Ancak dizinin 56.bölümünde tüm izleyici gruplarında yaşanan ilgi azalmasının da bir anlamı var. Reytinglerde yaşanan bu düşüş dizide bazı şeylerin yolunda gitmediğini ve izleyicilerin de bundan rahatsız olduğu mesajını veriyor.

Yargı’da şimdiye kadar hikaye üzerinden büyük övgüler alan ve milyonları ekran başına toplayan senarist Sema Ergenekon’un asıl odaklanması gereken nokta da bu… Şimdiye kadar başarıyla devam eden projenin yavaş yavaş izleyici kayıpları yaşayarak geriye düşmeye başladığı gözüküyor.

Bu gerçeği ilk görmesi gereken kişi de senarist Sema Ergenekon ve sosyal medyada oluşan bu ortamdan etkilenmeden, hikayeyi farklı bir yöne çevirerek izleyicilerin merakını artırması ve reytinglerdeki düşüşü engellemesi şart.