Ana sayfa Dizi Haberleri Yargı dizisinden ‘Bravo’ dedirten hareket! Sessiz kalmadı!

Yargı dizisinden ‘Bravo’ dedirten hareket! Sessiz kalmadı!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Pazar akşamlarının reyting rekortmeni dizisi Yargı, yeni sezonda da yoluna emin adımlarla devam ediyor. Kanal D ekranlarında yayınlanan dizi, her bölüm heyecan dolu gelişmelerle izleyenleri ekran başına toplamakta.

Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu’nun başrolünde oynadıkları dizi, Ay Yapım imzalı çok sevilen bir yapım. Hikayesiyle ilk sezonda olduğu gibi ikinci sezonunda da sürükleyici olaylarla izleyenlerin merakla takip ettikleri bir yapım olmayı sürdürüyor.

Aynı zamanda senarist Sema Ergenekon’un kaleminden çıkan hikayede bazı dikkat çekici detaylar var ki izleyiciyi bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve farkındalığı arttırmak için zaman zaman bazı sahneler içine yerleştiriliyor.

Kimi zaman toplumda infial yaratan bazı olaylara gönderme, kadına şiddet ve cinayet gibi toplumsal sorunlara parmak basan bazı sahneler ön plana çıkıyor dizide.

Yargı dizisinin geçtiğimiz Pazar akşamı yayınlanan 42. bölümünde ise yine izleyenleri bilgilendiren çok özel bir sahne yer aldı. Sokakta tacize uğrayan ve çaresizce ne yapacağını bilmeyen kadınlara yardım etmek isteyenleri, durumu farkettiklerinde nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini anlatan bir uygulamanın tanıtımı yapıldı.

Yargı dizisinden 'Bravo' dedirten hareket! Sessiz kalmadı! 7

Ceylin, Tolga’nın aracına binmek üzereyken sokakta telaşlı adımlarla yürüyen ve arkasında onu takip eden bir adamı farketti. Durumu anlayan Ceylin, kadının ilerlemesinden sonra adamı durdurup bir adres sorma bahanesiyle kadının uzaklaşmasını sağladı. Bir süre adamı oyalayan Ceylin, daha sonra giden adamın kadını kaybettiğini görerek rahatladı.

Ne olduğunu anlamayan Tolga’ya, kadının tacize uğradığını ve onu kurtarmak için adama farkettirmeden doğal bir şekilde ondan uzaklaştırdığını anlatarak Stan Up isimli uygulamayı anlattı kısaca.

Uygulamanın reklamı da aynı anda ekrana getirilerek konuyla ilgili bilgi almak isteyenler için adresler verildi. “Sen de Ceylin gibi sokak tacizine karşı sessiz kalma!” notuyla da Kanal D’nin sosyal medya hesabından paylaşım yapıldı.

“Sokak tacizine karşı dur” etiketiyle yayınlanan sahnede, Ceylin gibi, sokakta benzer bir durumla karşılaşan ve farkettiği taciz olayında mağdur kişiyi sorunsuzca kurtarmanın yollarının anlatıldığı uygulamanın sahneyle anlatılması, Yargı dizisi adına takdir gören bir durum oluşturdu.

Sokak tacizine karşı “Stand Up” isimli uygulama, online eğitim veriyor. Maruz kalındığında ya da tanık olunduğunda böyle durumlarda ne yapılması gerektiği anlatılmakta. Bu konuda bilgi almak isteyenlere, görmezden gelmek yerine nasıl basit bir yöntemle destek olunacağı anlatılmakta.

İşte ‘çok şık hareket, bravo’ dedirten o sahne: