Ana sayfa Sosyal Medya Yargı’nın Pars’ı Mehmet Yılmaz Ak’ın rolü için kimden ilham aldığına şaşıracaksınız!

Yargı’nın Pars’ı Mehmet Yılmaz Ak’ın rolü için kimden ilham aldığına şaşıracaksınız!

tarafından zk zk

Kanal D’nin sezona damgasını vuran dizisi Yargı, sadece başrolleriyle değil, yan rollerde yer alan diğer isimlerle de çok konuşuldu. Hepsi birbirinden başarılı isimler, performansları ile dizinin öne çıkan isimleri olmayı başardılar. Oyunculuklarıyla karakterlere ayrı bir kişilik kazandıran isimlerden birisi de Mehmet Yılmaz Ak oldu…

Daha önce rol aldığı projelerde de performansı ile beğeni toplayan, karakterlerin dikkat çekmesini sağlayan bir oyuncu olarak beğenilen bir isimdi. Yargı’da hayat verdiği Savcı Pars karakterinin duruşu, tavrı, konuşma şekli ile de senaryoda yazılana çok başka bir ruh kattığı, diziyi izleyenlerin de hemfikir olduğu bir durum.

Mehmet Yılmaz Ak, Pars karakteri ile dizinin çok konuşulanları arasında yer almayı da başardı sezon boyunca. Her sahnesinde de izleyici tarafından merakla takip edilen bir karakter oldu.

Yargı'nın Pars'ı Mehmet Yılmaz Ak'ın rolü için kimden ilham aldığına şaşıracaksınız! 8

Mehmet Yılmaz Ak, Savcı Pars karakteri için kimden ilham aldığını da ilk kez anlattı. Oyuncu Milliyat Sanat’a verdiği bir röportajında, Pars’ın enerjisinin ve ritminin, kendi babasından geldiğini özellikle vurgulamakta.

“Okuduğumda gerçekten burada farklı bir şey olduğunu hissettim. Babamın da konuşma ritminde böyle keskin, yukarıdan, net şeyleri vardı. Mevzudan mevzuya geçerken bir garip hâlleri vardı babamın. Çok dürüst bir insandı babam ve dürüstlüğü yüzünden de hep sevilmezdi ama çok hassasiyeti olan da bir adamdı.” diye konuşan Mehmet Yılmaz Ak, Pars’ı karakterize ederken babasını örnek aldığını anlatıyor.

Yargı'nın Pars'ı Mehmet Yılmaz Ak'ın rolü için kimden ilham aldığına şaşıracaksınız! 9

Ayrıca babasının eski bir polis olduğunun da altını çizen oyuncu, Savcı Pars rolünün kendisi için başka bir anlam ifade ettiğini de belirtmiş oluyor bu açıklamasıyla.

1986 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen Mehmet Yılmaz Ak, oyunculuk eğitimini Kadir Has Üniversitesi’nde aldı. Öğrenciyken Tiyatro Non adlı topluluğu kuran oyuncu iddialı diziler “İçerde”, “Çukur”, “Ramo”, “Hakan: Muhafız”, “Dudullu Postası”, “Fatma” gibi yapımlarda da etkili roller canlandırdı.