Ana sayfa Dizi Arşivi Yasak Elma Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Yasak Elma Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Yasak Elma, Med Yapım imzalı, ilk bölümü 19 Mart 2018 tarihinde yayımlanan, yönetmenliğini Murat Öztürk’ün yaptığı, senaryosunu Melis Civelek ve Zeynep Gür’ün birlikte kaleme aldığı, müzikleri Cem Tuncer, Ercüment Orkut ve Efecan Tuncer tarafından yapılan dram ve komedi türündeki Türk televizyon dizisi.

Entrikalarla dolu ilk iki sezonun ardından, 3. sezonda absürt bir komedi yapımına doğru ilerleyen hikayesi ile izleyicileri gülümsetmeyi başaran Yasak Elma, bu değişim sayesinde 4 sezon ekranda kalabildi. Eda Ece, Şevval Sam ve Nesrin Cavadzade dizinin en güçlü karakterlerine hayat verdi ve başarılı performansları ile de göz doldurdu.

KÜNYE:

Kanal: Fox TV
Yapımcı: Med Yapım
Türü: Dram- Komedi
Yayın Tarihi: 19 Mart 2018
Mekan: İstanbul
Süresi: 130 dakika
Müzik: Ercüment Orkut- Efecan Tuncer-Cem Tuncer
Başrol: Şevval Sam, Eda Ece, Şafak Pekdemir, Nesrin Cavadzade, Berk Oktay.
Oyuncular: Can Nergis , Berk Oktay, Erdal Özyağcılar, Gülenay Kalkan, Nilperi Şahinkaya, Barış Aytaç, Serkan Rutkay Ayıköz.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Dizinin sosyal medya hesapları aktif olarak kullanılıyor. Tüm hesaplardan fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşılıyor. Yayın günü dizinin önemli sahneleri yayınlanıyor. Youtube kanalında hem kısa kısa sahneleri hem de tüm bölümleri ve fragmanları bulabilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/yasakelmafox
Instagram: https://www.instagram.com/yasakelmafox/
Facebook: https://www.facebook.com/yasakelmafox/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC5TccbGxEeVMx9gL6wp9fOg
Resmi internet sayfası: https://www.fox.com.tr/Yasak-Elma

TÜM HABERLER:

Yasak Elma dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Tüm haberleri okumak için tıklayın…

GENEL İZLENİM:

Birbirini kovalayan hadiseler furyası ve absürtlükleriyle televizyon dünyasına bambaşka bir soluk katan Yasak Elma dizisi ardı arkası kesilmeyen sürprizleri ve hikayesiyle 4 sezondur reyting başarısını devam ettiriyor. Akıl almaz entrikalıyla izleyicilere bazen komik bazen duygusal anlar yaşatmaya devam eden dizinin başarısında şüphesiz her sezon kadroya yeni isimler katarak dinamizmini korumasının da etkisi var.

HİKAYESİ:

Dizinin ilk hikayesi şu şekilde başlıyor; Zeynep ve Yıldız birbirine çok düşkün ama hayalleri birbirinden tamamen farklı olan iki kardeştirler. Yıldız’ın hayatı sosyetenin kraliçesi Ender Argun’la tanışınca değişir. Ender, Yıldız’ı kocası Halit Argun’dan kurtulmak için kullanmaya karar vermiş ve Yıldız’a hayatının teklifini sunmuştur.

Yıldız’ın hayatında bunlar olurken, Zeynep’in çalıştığı firma Alihan Taşdemir tarafından satın alınır. Alihan son derece kibirli, ukala, zengin bir iş adamıdır. Zeynep ve Alihan’ın zıtlıkları kısa zamanda bir etkileşime dönüşür. Zeynep’in bilmediği şey ise Alihan’ın Halit’in ortağı ve ikinci karısının kardeşi olmasıdır. Yıldız’ın vereceği karar sadece kendini değil Zeynep’i de etkileyecektir.

2. sezonda ise Zeynep ve Alihan İstanbul’u terk ederek diziye veda eder. Halit ile Yıldız’ın arası Ender’in çabalarıyla bozulur. Ancak Ender’in hayatı, Kaya ile birlikte hayatına giren Şahika’nın sinsi oyunları ile tam anlamıyla tehlikeye girecektir.

3. sezonda Ender’in ve Yıldız’ın ortadan kaybolmasıyla meydan tamamen Şahika’ya kalmıştır. Şahika gelecekle ilgili planlarını ilmek ilmek dokurken, Halit’i ve çocuklarını avucunun içine almış, Halit’le evlilik hazırlıkları içindedir. Yıldız hamiledir ve bebeğine bir zarar gelmemesi için hamilelik dönemini herkesten uzakta bir köyde geçirmektedir. Bebeğini sağlıkla dünyaya getirmek ve bütün kötülüklerden uzak durmak tek amacıdır. Yıldız’ın aldığı radikal karar, bir gece kapısının çalmasıyla değişir.Ender geçirdiği kaza sonrası uzun süre felç kalmış, zamanını azimle iyileşmeye ve ona zarar veren düşmanından intikam almaya adamıştır. Karşısındaki düşmanın gücüyle tek başına baş edemeyeceğini anladığından, kendine gelir gelmez Yıldız’ın yanına gider.

Ender başına gelenleri Yıldız’a anlatır ve bir zamanların en büyük iki düşmanı, Şahika ve arkasındaki güce karşı iş birliği kararı verirler.

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)
Şevval Sam (Ender Çelebi )
Eda Ece (Yıldız Yılmaz)
Nesrin Cavadzade (Şahika Ekinci)
Şafak Pekdemir (Zehra Argun )
Can Nergis (Mert Kara)
Berk Oktay (Çağatay Kuyucu)
Erdal Özyağcılar (Hasan Ali Kuyucu)
Gülenay Kalkan (Feride)
Nilperi Şahinkaya (Cansu Yıldırım)
Barış Aytaç (Caner Çelebi)
Serkan Rutkay Ayıköz (Emir Yüksel)

MEKANLAR:

Yasak Elma dizisi İstanbul’un farklı semtlerinde çekiliyor. Sınıf çatışması yükselme hayali ve aşk ilişkilerinin işlendiği, sosyetik entrikaların sıkça ekranlara yansıdığı dizide son derece lüks yalıların yanı sıra gecekondu mahallelerinde de çekimler yapılıyor.

Yasak Elma dizisi İstanbul’un Çubuklu bölgesinde bulunan Hidiv Kasrı’nda çekiliyor. Beykoz, Çubuklu’da yer alan görkemli yapının tüm haşmetiyle yer aldığı dizinin çekimleri Sarıyer, Beykoz, Beyoğlu gibi farklı bölgelerde devam ediyor.

Dizinin özellikle ikinci sezonunda öne çıkan mekanlardan biri olan, İstanbul Boğazı manzarası ile göz dolduran Sinan’ın evi Cihangir’de yer alıyor. Daha önce birçok dizide ekrana gelen ev, Beyoğlu sırtlarından Boğaz’ı selamlıyor.

Dizide yer alan tekne sahneleri için ise Bebek Yat Marinası’nın izniyle çekimler gerçekleştiriliyor. Dizide Alaska olarak gösterilen otel sahnelerinin çekimleri de yine İstanbul’da bir otelin iç alanlarında yapılıyor. Halit Argun’un ofisi olarak kullanılan bina ise Kuruçeşme sahilde bulunuyor. Binanın enfes Kuleli manzarası bölümlerde sıklıkla dikkat çekiyor.

Davet sahnelerine de oldukça sık rastladığımız Yasak Elma’da pek çok davet mekanı da çekim yeri olarak kullanılabiliyor. Ayrıca çekimlerde kullanılan İstanbul’un boğaz manzaralı lüks mekanları da izleyiciye görsel şölen sunuyor.

JENERİK:

Yasak Elma dizisinin müzikleri Cem Tuncer, Ercüment Orkut ve Efecan Tuncer’e ait.
Yasak Elma Jenerik Müziği

FRAGMANLAR:

Yasak Elma dizisinden ilk fragman Fox TV’nin ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2018 yılının Mart ayında yayınlandı. İlk görüntüler izleyicide büyük merak uyandırdı.

İlk Tanıtım:

Ysak Elma dizisinin yayınlanmış tüm fragmanlarını youtube kanalında izleyebilirsiniz.

TÜM BÖLÜMLER:

Yasak Elma dizisi, 19 Mart 2018 pazartesi günü Fox TV ekranlarında yayınlanmaya başladı. 4 sezondur devam eden ve bu süre içerisinde 93 bölüm yayınlanan dizi her pazartesi saat 20.00’de Fox TV ekranlarında izleyicisi ile buluşuyor.

Yasak Elma dizisinin tüm bölümlerini Fox TV’nin internet sitesinden izleyebilirsiniz. İzlemek için lütfen tıklayınız.

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Yasak Elma dizisinin sahnelerinden etkileyici klipler yayınlandı. Bu klipler dizinin youtube kanalından paylaşıldı. Aşağıda bu video klipleri bulabilirsiniz:

KAMERA ARKASI:

Yasak Elma dizisinin kamera arkasındaki görüntüleri de zaman zaman youtube kanalında yayınlanıyor. Görüntülerde oyuncular ve set ekibinin eğlenceli ve neşeli halleri de gözlerden kaçmıyor. Dizide birbirine düşman karakterleri canlandıran oyuncuların setteki yakınlıkları da dikkat çekiyor.

GÖZ KAMAŞTIRAN KIYAFETLER…

Yasak Elma dizisinde Ender, Zehra, Yıldız ve Şahika karakterlerinin her bölümde giydiği göz kamaştıran kıyafetler, ayakkabı, takı ve aksesuarlar da özellikle kadın izleyicilerin büyük beğenisini topluyor.

YASAK ELMA ADETA ÜNLÜLER GEÇİDİ…

Onur Tuna, Sevda Erginci, Zeynep Bastık, Talat Bulut, Gökhan Alkan, Barış Kılıç, Tuvana Türkay, Yeliz Şar, Kıvanç Kasabalı… Bu isimler Yasak Elma’da rol alıp hikayesi biten ünlü oyunculardan sadece bazıları.

4 sezondur zirvedeki yerini koruyan aşk, entrika ve her bölümde pek çok farklı oyun ile izleyiciyi şaşırtarak ekranlara bağlayan Yasak Elma’nın son sezonunda diziden ayrılan en son isim ise Talat Bulut oldu. Dizi başladığı günden itibaren Halit karakterine hayat veren ünlü oyuncu bir kaza sonucu yaşamını yitirerek diziye veda etti. Bulut’un vedasından sonra deneyimli oyuncular, Erdal Özyağcılar, Gülenay Kalkan ile Berk Oktay ve son olarak da Nilperi Şahinkaya diziye katıldı.

YURT DIŞINDA DA YASAK ELMA’YA İLGİ ARTIYOR!

Dizinin dünyaya yayılma süreci başladı. Üst üste yeni ülkeler ile yayın anlaşmaları yapıldı. Dizinin yurt dışı satışlarını gerçekleştirmekte olan Calinos Entertainment, pandemi dönemi olmasına rağmen, Güney Amerika’da iki ülkede dizinin yayınlanacağını duyurdu. Yasak Elma dizisi, birçok Türk dizisinin yayınlandığı ve büyük başarılar elde ettiği Güney Amerika ülkelerinde de dikkat çeken yapımlar arasında yer aldı. Panama diziyi yayınlama kararı verdi. Öte yandan dizinin ‘Pecado Original’ ismi ile Meksika’da yayınlara başlayacağı duyuruldu. Dizinin bu iki ülkede de büyük ilgi görmesi bekleniyor. Üst üste gelen bu yurt dışı başarıları dizi ekibini de çok mutlu etti