Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Almila Ada Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Almila Ada Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Almila Ada, 4 Ağustos 1994 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu, balerin ve model.

Adı: Almila Ada
Doğum Tarihi: 4 Ağustos 1994
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.74 m.
Kilosu: 48 kilo
Burcu: Aslan
Göz Rengi: Yeşil
Saç Rengi: Kumral
Instagram: https://www.instagram.com/almilaada/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Almila Ada Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  Babası yazar, annesi moda tasarımcısı ve öğretmen. Annesinin işi dolayısıyla küçüklüğünde bir süre Rusya’da yaşadı. “Ben şanslı bir çocuktum. Şükürler olsun ki ailemden uzakta değildim. Kendimi bildim bileli bale ile uğraşıyorum. Hem fiziksel, hem psikolojik olarak zor bir sanat dalı bale ama geriye baktığımda her günü mutlu geçirdim diyebilirim. İnsan bir şeyi çok istediği zaman zorlukları göz ardı ediyor. Sanat ile iç içe olan ve beni teşvik eden ailemin de bunda payı büyük. Özellikle annem en büyük destekçim. Beni ilk bale ve piyano dersime götüren de o. Babam, yazar olduğu için edebiyat dersleriyle ilgiliydim. Günlük tutmayı, hayal dünyamı satırlara dökmeyi çok severdim. Stresli olduğumda suluboya ile ilgilenmem, balerinlerden ilham alıp kostümler çizmem de annemden geliyor.

Çocukluk yılları: Belli bir yaşa kadar kısa bir süre Rusya’da, daha sonra Adalar’da büyüdü. 2.5 yaşında baleyle tanıştı. Aşil tendonu kısa olduğu için bir dönem ikinci adresi fizik tedavi merkezleri oldu. Pes etmedi. Dünyanın birçok ülkesinde dans etti. Modern dansın en önemli temsilcilerinden Pina Bausch kumpanyasında staj yaptı. “Adada, sokakta, deniz kenarında ormanda büyümüş bir çocuk olarak kendimi günümüz çocuklarından daha şanslı hissediyorum. Benim hikâyemi dinleyen herkes, ‘bu yaşta bu kadar şeyi hayatına nasıl sığdırdın’ der. O kadar anlatacak şey var ki. 2.5 yaşında bale yapmaya başladım. Sonra ailemin işi sebebiyle Rusya’ya taşındık. Orada bale ve piyano dersleri aldım. İstanbul’a döndük. Sonra konservatuvara yarı zamanlı girdim. Ortaokulda ikinci adresim Çapa Fizik Tedavi Merkezi’ydi aşil tendonlarım kısa. Yani, vücudun balede en çok kullanılan kaslarından biri bu. Kısa olması işi çok zorlaştırıyor, uzatmak için terapiye başladım. Lisede bu sefer sağ aşilim yırtılma noktasına geldi. Onun için uzun süre tedavi gördüm. İyileştikten sonra, 16 yaşında İngiltere’ye bale eğitimi almaya gittim. Kraliyet Akademisi’ne bağlı Tring Park School for the Performing Arts’da eğitim gördüm. Bu sırada yine Kraliyet’e bağlı bir okulda uluslararası eğitmenlik yapabileceğim bir programa kaydolup okudum. Okulu bitirmeme bir dönem kala staj yapmamızı istediler. Dünyanın birçok ülkesine gitmem gerekti. Çünkü bale anlaşmaları proje bazlı oluyor ve farklı oyunlar için çeşitli ülkelerde denemelere katılmak gerekiyor. Önce İngiltere, sonra Litvanya. Orada modern dans yaptım. Ardından Fransa, Hollanda ve Almanya. Modern dansın en önemli temsilcilerinden Pina Bausch kumpanyasında staj yaptım. Biraz Prag’da kaldım ve Paris’e geri döndüm.”

Eğitim hayatı: Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Bölümü’nde eğitim aldı. Ardından Londra’da yüksek lisans yaptı.

Hayatının dönüm noktası: Londra’da metro durağında, bir cast direktörü tarafından keşfedildi. Aynı zamanda Avengers filminin bir sahnesi için Scarlett Johansson’ın küçüklüğünü oynadı. “Bir gün Londra’da metroda bir kadınla karşılıklı oturuyorduk. İndikten sonra yolumu kesip kartını verdi. Meğer ajans sahibiymiş. Onlar sayesinde çeşitli markaların çekimlerine katıldım. Sonra Türkiye’ye döndüm. Yurtdışında bale yapmak için seçmelere katılmak çok zor. Birçok ülkeye gitmek, hepsinin masrafını kendin karşılamak zorundasın. Dünyanın her yerinden gelen dansçılarla yarışıyorsun. Her ‘hayır’ denip suratına kapı kapandığında çok üzülüyorsun. Ayrıca, sadece proje bazlı anlaşmalar yapıyorsun. Ben de burada bale okulu açma niyetindeydim, o sırada İstanbul’a dönüp güvendiğimiz bir aile dostumuzun bana yol göstermesiyle oyunculuğa başladım. ‘Avengers’ benim eğitim aldığım okulda çekildi. Filmde Scarlett Johansson’ın eskiye dönüş sahneleri vardı. Okula geldiklerinde Johansson’ın gençlik yıllarındaki bale sahneleri için dansçılar aradıklarını ve bizim okuldan seçeceklerini söylediler. Daha sonra da seçilenlerden biri ben oldum. Ufak ama unutamayacağım bir deneyim oldu. “

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Kaderimin Yazıldığı Gün’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Adı Efsane’ dizisinde canlandırdığı ‘Melis’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Almila Ada Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Kişilik özellikleri: Dakik, çalışkan, doğallığa önem veriyor, azimli.  “Bale küçük yaşta vücudu terbiye etmek, doğru beslenmek, normal çocuklardan daha uzun saatler eğitim almak gibi sebeplerden dolayı insanı daha disiplinli, daha kendine özen gösteren biri yapıyor. Bireysel olduğu kadar ekip işi olan bale sanatının eğitim sürecinde insan, uyumlu ve dakik olmayı öğreniyor. Bu sebeple hala hayatımda dakik ve çalışkanım; kendime ve vücuduma olan saygımdan dolayı sağlıklı beslenme konusunda da disiplinli biriyim diyebilirim.”

Düşünce yapısı: Bir kadının kendisine yapacağı en büyük yatırımın eğitim olduğunu düşünüyor. “Öğrenmenin sonu olmadığı gibi birçok genç kızın ekranda ya da sosyal medyada iş yapma hayali ile eğitim kısmını atladıklarını, önemsemediklerini görüyoruz. Yapmak istediğiniz meslek ne olursa olsun, o konuda ya da yakın bir dalda okul okumak gerektiğini düşünüyorum. Genç kızların, bir başkasının eline bakmak zorunda kalmadan, kendi paralarını kazanabilmeleri en büyük yatırım bence. Ekonomik özgürlüğü olan bir kadın istediği alışverişi yapabilir, dünyayı gezebilir veya istediği hobi ile ilgilenebilir. Bu sebeple ekranda beni izleyen, sosyal medyada takip eden küçük kızlara tüm tavsiyem budur. Hayaliniz neyse peşinden koşmak için donanım şart. Yabancı dil, iyi bir eğitim ve kendini geliştirmeye açık bir zihin gerçekten çok ama çok önemli.”

İlk sinema filmi: Sinan Çetin/ Propaganda 2

Hayata bakışı: Hayatta fazla karamsarlığa kapılmamak gerektiği görüşünde. “Herkes hayatında küçük motivasyonlar bulmalı. Negatiften ziyade pozitif kısımlara odaklanarak, kendini kötü hissettiği günleri hayal kurarak veya hobisi ne ise onunla ilgilenerek düşünce odağını farklı bir yere çevirmeli.  Ben kararlarımı verirken pek çok konuda annem ve babama danışıyorum. Onların öğütlerine güveniyorum. Kararlarımı kendimi bildim bileli tek başıma veren biriyim ama o tabii ki ailem başta olmak üzere yakınlarıma da danışıp, tartıp ona göre seçim yaparım.”

İş hayatına bakışı: Televizyonda kısa sürede başrol oynamasını çok çalışmasına ve şansının yaver gitmesine bağlıyor. “Çok çalıştım, doğru projeler seçmeye odaklandım. Bugün buradayım. Her güzel olan başrol alır ya da insanlar televizyonda güzel olanı izlemek istiyor algısı artık kalmadı. Beni izleyenler de benim farklı bir güzelliğim olduğunu düşünüyor sanırım.”

Kariyer planı: Yurt dışında IQ, Vogue ve Instyle gibi birçok dergi için kamera karşısına geçerek modellik yaptı. 2014’ün son aylarından beri oyunculuk eğitimi alıyor. “Başka birini yaratmak, yazılanın üzerine koyabilmek, seyirciden alkış almak; henüz başında olduğum bir kariyer. Yeni şeyler öğrenmek beni heyecanlandırıyor. Tiyatro yapmak da geçiyor kalbimden.”

Gelecek Hayali: Çocukluğundan itibaren pek çok hayalini gerçekleştirdi. “Çocukluğumdan beri balerin olmak istiyordum, oldum. Yurtdışında bu işin eğitimini almak ve Avrupa’da bir yerde sahneye çıkmayı hayal ediyordum, yaptım. Eğitim vermeyi dilerken orada kiliselerde ihtiyacı olanlara ücretsiz dersler verdim. Kısaca hayalini kurduğum şeylerin çoğunu gerçekleştirdim. Bir balerin olarak yurt dışında devam etseydim eğer, ‘Nederlands Dans Theatre II’ ile Modern Dans Topluluğu’nda ya da Matthew Bourne’ün modern ‘Romeo and Juliet’inde dans ediyor olmak çok isterdim. Hem oyunculuk, hem klasik bale, hem de modern dans tekniğinin gerekliliği şart olan bu iki topluluk bence harikalar yaratıyor. Hem koreografları, hem dansçıları harika; izleme fırsatı olanların sahnede, olmayanların Youtube’dan izlemesini tavsiye ederim.”

Formunu nasıl koruyor? 2018 yılında ‘Pointe Stüdyo’ adında bir pilates merkezi kurdu, oyunculuğunun yanı sıra burada eş zamanlı bale fitness eğitmenliği yapıyor. “Setten geri kalan zamanımda spor yapıyorum. İstanbul’daysam kendi stüdyomda bale ve bale fitness dersleri veriyorum. Spor yapmış kadar vücudumu çalıştırmış oluyorum.  Yetişkinler için bale, bale fitness ve yoga dersleri veriyoruz. 16 yaş üzeri her kesimden misafiri kabul ediyoruz.

Bakım rutinleri ne? Doğal ürünler kullanmayı tercih ediyor. “Annem çok bakımlı bir kadındır. Onunla büyüdüğüm için bu konuda ona benziyorum. Cilt ve saç bakımım için ürün içeriği doğal, kimyasal malzemeler kullanmamış markaların ürünlerini tercih ediyorum. Çok fazla ürün kullanmam zaten. Bazen insanlar bakımlı olmanın çok fazla ürün kullanmaktan geçtiğini zannedebiliyor.  Doğal tarifim ise bir tam avokadoyu püre haline getirip biraz zeytinyağı ekleyip saçıma maske yapıyorum. Argan yağı da kullanıyorum. Haftada bir defa da yüzüme de kahve telvesi ile peeling uyguluyorum.”

Almila Ada Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Evde ne yapar? Evde olduğu zamanlarda yemek yapmayı seviyor ve sağlıklı beslenmeye dikkat ediyor. “Çok fazla yemek yiyen veya eve sipariş söyleyen biri değilim. Evde mutfağımda yemek yapmayı seviyorum. Evde yemek yaparken tüm sebze ve meyveleri sirkeli suda bekletip, iyice yıkadıktan sonra tüketiyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ  

2014 – Kaderimin Yazıldığı Gün / Nehir

2016- Kırgın Çiçekler / Lalin

2017 – Adı Efsane / Melis Aksoy

2017/2018- Cennet’in Gözyaşları / Cennet Yılmaz

2018 – Bir Deli Rüzgar / Melike Candan

2019/2020- Güvercin / Zülüf Kavvi

SİNEMA FİLMLERİ

2020 – Son Parti /Birsu

2020 – The Strange Story of a Shining Pearl /Girl 1

2016- Propaganda 2