Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma dizisi Türkiye’de düşüşte, yeni rotası İspanya’da zirvede!

Yasak Elma dizisi Türkiye’de düşüşte, yeni rotası İspanya’da zirvede!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk televizyonculuk tarihine kendisi ile dalga geçen dizi olarak da geçen Yasak Elma, altıncı sezonu ile Fox TV ekranında pazartesi akşamları izleyicilerle buluşmayı sürdürüyor. Eda Ece’nin geçtiğimiz ay bir kez daha üzerine basarak söylediğine göre, sezon sonunda final yapılması kesin. Dizi ilk iki sezonda bir dram hikayesi oldu. Ama sonraki 4 sezonda birçok oyuncu değişimi ve karakterlerin karikatürize olması, ayrıca kendisi ile de dalga geçebilme potansiyeli ile çok farklı bir görüntü ortaya koydu.

Eda Ece, Şevval Sam, Sevda Erginci ve 4. sezon sonunda ayrılan Nesrin Cavadzade’nin çok büyük başarılar kazandığı Yasak Elma dizisinde; Talat Bulut, Onur Tuna, Berk Oktay gibi birbirinden önemli isimler de süreç içinde izleyicilerin karşısına çıktı. Türk dizi tarihinde doğaçlama sahnelerin en çok kullanıldığı ve bu yeni konsept üzerinden komedi ile dramı iç içe geçiren, eğlendiren, güldüren, absürtlükleri ile de şaşırtan bir diziydi Yasak Elma…

İşte Türki dizi tarihinin en farklı yapımlarından birisi olmasını başaran Yasak Elma, 19 Şubat’tan bu yana İspanya’da da yayında. Antena 3 kanalı vasıtasıyla İspanyol izleyicilerin karşısına çıkan Yasak Elma, Pecada Original ismiyle yayınlanıyor. Türk dizilerinin son yıllarda çok popüler olduğu İspanya’da yayınlandığı zaman diliminde yüzde 15 izlenme payına kadar ulaşan Yasak Elma, “son on yılın en iyi dizisi’ olarak da büyük bir başarı kazandı.

Pazartesi günlerinden Cuma günlerine günlük dizi olarak yayınlanan Yasak Elma, İspanyol izleyicilerin de hayranlığını kazandı.

Türkiye’de finale doğru adım adım giderken ciddi bir reyting ve ilgi kaybı da yaşayan dizinin İspanya’da çok iyi oranlar elde etmesi büyük bir başarı olarak kabul ediliyor.

Fox TV’den yapılan açıklamada şu bilgi dikkat çekti: “Pecado Original”, kanala 16 ay üst üste liderliğini getiren başarılı içerikler arasında yerini alırken, aynı zamanda %15 ile bir yılda aldığı en yüksek sonucu ve 17 yıl içinde rakibi ile arasındaki en büyük farkı gerçekleştirdi.