Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma ve Mucize Doktor gibi diziler için yeni zorluklar ortaya çıktı!

Yasak Elma ve Mucize Doktor gibi diziler için yeni zorluklar ortaya çıktı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Dizilerin koronavirüs pandemisi sonrasında nasıl bir değişim geçireceğini kimse bilmiyor… Ancak bazı yan etkenler var ki, birçok dizi için şimdiden farklı planlar yapma zamanı… Örneğin Yasak Elma… Fox TV’de yayınlanan dizi, birçok farklı mekan kullanılarak çekiliyor. Bir başka örnek daha sınırlı çekim alanları olsa da hastane ortamında çekilen Mucize Doktor. Her iki dizi ve benzerleri için artık bazı mekanları kullanmak mümkün olmayabilir.

Örneğin hastaneler 100 kişiyi aşan dizi ekiplerini artık risk olarak görebilir. Zira Mucize Doktor dizisi için de böyle bir risk var. Dizinin 3. sezonunun stüdyoda çekilmesi gibi bir gelişme de yaşanabilir. Bir dizi setinde ne kadar çok mekan kullanılıyor ise, yeni dönemde bu mekanların sahipleri kalabalık ekipleri almak istemeyebilir. Çünkü koronavinüs hijyenin önemini bir kez daha öne çıkarttı.

Yasak Elma ve Mucize Doktor gibi diziler için yeni zorluklar ortaya çıktı! 9

Mucize Doktor dizisinde Adil karakterini canlandıran Reha Özcan, 2. sezon için hastanede çekim yapılmasının artık mümkün olmayabileceğini söyledi. Henüz net bir durum olmasa bile, Reha Özcan’a göre hem hastane bunu istemeyecektir hem de dizi ekibi bir hastanede çekim yapmanın riskini almak istemeyecektir. Mucize Doktor dizisinin 2.sezon için hastane mekanları, stüdyo olarak hazırlanır ise kimse şaşırmasın.

Ayrıca ekiplerin iç içi olma hali de büyük sıkıntı yaratıyor. Yasak Elma dizisinden örnek verilir ise, 6 aylık çocuktan yaşlı bir oyuncuya kadar farklı yaş grupları bu dizide yer alıyor.

Çalışanlar Yeniköy gibi set alanına Avcılar gibi çok uzak bir noktadan servis ile geliyor. Her gün yüzün üzerinden insan farklı noktalara taşınıyor. İstanbul’un farklı bölgelerinde dizi ekipleri birçok çekim yapıyor.

Yasak Elma ve Mucize Doktor gibi diziler için yeni zorluklar ortaya çıktı! 10

Sette çalışanların kendi aileleri de düşünülür ise bu sirkülasyon artık hem rahatsız edici hem de tehlikeli bir durum olarak görülmekte. Gerçek mekanlarda çekilen dizilerin; stüdyoda veya belirlenmiş bir platoda çekilen dizilere göre artık daha büyük zorlukları var.

Eda Ece, Yasak Elma dizisinin pandemi sürecinde yaşadığı bu sıkıntıyı şu sözlerle dile getirdi: “Biz insanların evlerini arabalarını kiralayarak reel mekan kullanıyoruz. Biz çalışmak istesek o 50 sayfa yazılan mekana siz alır mısınız evinize? Mümkün değil. O yüzden hem mekanları kullanamıyoruz, hem astımı, bronşiti, olan arkadaşlarımız var.”

Yasak Elma ve Mucize Doktor gibi diziler için yeni zorluklar ortaya çıktı! 11

Görüldüğü üzere gerçek mekanları kullanan diziler adına yeni durum, bu mekanları kullanmalarının artık eskisi kadar rahat ve kolay olmayacağıdır…

Herkes için sağlık, artık paradan daha önce gelen bir gerçek olacak. Dizilerde de hem ekiplerin sağlığı hem oyuncuların sağlığı açısından birçok önlem alınması kaçınılmaz. Buna çalışılacak mekanların sınırlandırılması da dahil…