Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Yemekteyiz bugün 25 Şubat Pazartesi yeni bölümde ‘lob’ gafıyla konuşulan Esma Karaca yine olay oldu!

Yemekteyiz bugün 25 Şubat Pazartesi yeni bölümde ‘lob’ gafıyla konuşulan Esma Karaca yine olay oldu!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Detay
TV8 ekranlarında yayınlanan Yemekteyiz yarışmasının Best Of bölümlerinin yeni haftasının yarışmacıları belli oldu.

Yarışmacılar arasında çok tanıdık yüzlerin yanında, ‘lob’ gafıyla ünlenen Esma Karaca da yer alıyor.

Daha önce yarışmaya katıldığında masadaki tartışma sırasında “Nereden biliyorsunuz beynimde lob olduğunu? Ben bile bilmiyorum beynimdeki lobları. Lob mu varmış beyinde?” diyerek büyük bir gafa imza atan Esma Karaca, günlerce konuşulmuştu.

Bu gaf sonrasında pek çok kişi internette lob ile ilgili araştırma yapmaya başlamıştı.

Yemekteyiz bugün 25 Şubat Pazartesi yeni bölümde 'lob' gafıyla konuşulan Esma Karaca yine olay oldu! 7

İnsanların beyninde 5 lob olduğu, bilim adamları tarafından belirtiliyor. Beyin işleyişini sistematik bir şekilde yerine getirmesi için 5 ana lob çalışır. İnsan beyninde beş ana lob bulunur ve bu lobların her birinin farklı görev ve işlevleri vardır.

Bu bilgi, yarışmadaki ilginç sohbetin ardından merak konusu olurken, Esma Karaca da lob konusuyla internetteki yerini almış oldu.

Yemekteyiz’in yeni bölümünde bu konuyla ilgili ilk kez konuşan Esma Karaca, çok konuşulan bu meseleye şu sözlerle son noktayı koydu:

“Lob konusunda çok eleştirildim. Bende 5 lob var. Herkeste 100 var, 1000 var. Maşallah herkes zeka küpü olmuş. Lobları kadar konuşsunlar, ilgilenmiyorum. Bunun mevzusu çok uzadı. Ben de bunu oturdum araştırdım. İnternetten baktım, lob yazdım ben çıktım o yüzden umursamadım. Çok da umurumda değil yani.”

Onur Büyüktopçu, lob meselesini masada tekrar açtı, Esma Karaca, çok konuşulan bu konudan sonra adına bir şarkı yazılacağından korktuğunu söyleyerek güldürdü. Büyüktopçu ise “Bir çok kişi de bilgi sahibi değildi. Sayenizde ülke gündemine geldi. Sosyal medyada çok konuşuldu. Kaç lobumuz var öğrendiler. Bilmeden doğru cevabı verdiniz. Bu enteresandı” ifadesini kullandı.

Haftanın yarışmacıları kimler?

Birinci gün Uğur Demiroğlu yarışıyor. 55 yaşında ve emekli.

Diğer yarışmacılar ise şöyle;

Gökçe Güler, terapist
Şaziye Kahramanoğlu, ev hanımı
Hüseyin Işıklar, fitness antrönürü
Esma Karaca, Temizlik görevlisi