Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Yemekteyiz programında ‘lob’ gafıyla çok konuşulan Esma Karaca’yı hüngür hüngür ağlattı!

Yemekteyiz programında ‘lob’ gafıyla çok konuşulan Esma Karaca’yı hüngür hüngür ağlattı!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi-Detay
TV8’de hafta içi her gün  yayınlanan ve Onur Büyüktopçu’nun sunduğu Yemekteyiz yarışmasının dün ekrana gelen bölümünde, iki yarışmacı arasındaki tartışma dikkat çekti!

Yemekteyiz’in Best Of bölümlerinde yeniden yarışan Esma Karaca, zor anlar yaşadı.

Geçtiğimiz sezon ‘lob’ gafıyla sosyal medyanın gündemine düşen Esma Karaca, ilk gün yarışmacısı olan Uğur Bey’in evinde böreği bıçak çatalla kesmekle uğraşmak istemeyip, peçeteye sarıp yemeyi tercih etmişti.

Uğur Demiroğlu, Esma Hanım’ın bu hareketi için “Çatal bıçak kullanmayı bilmiyor” şeklinde değerlendirince, masada olanlar oldu!

Bu yorumu duyan Esma Hanım, Uğur Bey’in sözlerine çok içerleyerek “İlk defa eliyle yiyen kişi ben değilim. Size yazıklar olsun. Siz benden büyüksünüz, size saygı göstermek istiyorum ama sizin lafınız çok ağır” diye konuştu.

Yemekteyiz programında 'lob' gafıyla çok konuşulan Esma Karaca'yı hüngür hüngür ağlattı! 8

Uğur Bey ise herkesin izlediği bir programda elle yenmesinin doğru olmadığını belirtince Esma Hanım’ın yorumu ise hayli ilginç oldu. “Siz şu anda çatalı elinizle tutuyorsunuz. Elinizi kullanmayacaksanız o zaman direk ağzınızla yiyin” diyen Esma Hanım’a Uğur Bey, “O zaman siz dün böreği elinizle yediniz, tutun dolmayı da elinizle atın ağzınıza!” diye konuştu.

Masadaki bu gergin anlara Onur Büyüktopçu müdahale etmek istedi ama Esma Karaca, “Çatal kaşık kullanmamakla bir kişi ne kişiliğini bozuyor, ne kötü bir şey yapıyor. Bunu da unutmayın” diyerek tartışmaya devam etti.

Uğur Bey, bir topluma girildiğinde çatak bıçak kullanmanın önemli olduğunu vurguladı.

Yemekteyiz programında 'lob' gafıyla çok konuşulan Esma Karaca'yı hüngür hüngür ağlattı! 9

Büyüktopçu, bu tartışma üzerine “Bu masada kimsenin çatal bıçak tutup tutmamasını eleştiremez, buna izin vermiyorum. Herkesin görgüsü, kültürü, ailesinden, çevresinden, mahallesinden gelir. Kimsenin maddi durumuyla, konumuyla, işiyle, gücüyle alakalı bir şey değildir. Ben de 36 yaşındayım, bu programla birlikte yemek adabı hakkında pek çok şey öğrendim. Ben de ailemden öyle gördüm. Kraliyet sofralarında yemek yemiş bir adam değilim. O yüzden konuyu burada kapayalım” ifadesini kullandı.

Bu sırada Esma Hanım’ın gözlerinden yaşlar aktığı görüldü. Duruma üzülen Onur Büyüktopçu, Esma Hanım’ı sakinleştirmeye çalıştı. Esma Hanım, saygısından Uğur Bey’e ters bir yanıt vermek istemediğini belirtti. Uğur Bey, yanlış anlaşıldığını söyleyerek sonunda Esma Hanım’dan özür diledi.

Haftanın yarışmacıları kimler?

Uğur Demiroğlu yarışıyor. 55 yaşında ve emekli.
Gökçe Güler, terapist
Şaziye Kahramanoğlu, ev hanımı
Hüseyin Işıklar, fitness antrenörü
Esma Karaca, Temizlik görevlisi