Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Yemekteyiz yarışmasının iç yüzünü ortaya çıkartan itiraf!

Yemekteyiz yarışmasının iç yüzünü ortaya çıkartan itiraf!

tarafından ker_def

Televizyon ekranlarında yemek yarışmaları büyük ilgi görüyor. İlk olarak Onur Büyüktopçu’nun başlattığı Yemekteyiz furyasında şimdilerde Büyüktopçu ekranda değil ama sezon başında bayrağı devrettiği Seda Sayan, rakip kanalda Zuhal Topal ile büyük yarış içinde.

Yemekteyiz ve Seda Sayan’a yönelik önemli eleştiriler olmuştu, programın reytingleri de Onur Büyüktopçu’dan sonra bir hayli düşmüştü. Şimdilerde ise Seda Sayan ile Yemekteyiz yoluna devam ediyor. Milliyet Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu ise programdaki bir itirafa dikkat çekerek, yemek programlarının iç yüzünü bu itirafın en iyi şekilde anlattığını ifade etti.

Eyüboğlu, köşe yazısında şöyle yazdı:

“TV8’deki ‘Seda Sayan’la Yemekteyiz’de cuma günü haftanın finali vardı. Beş yarışmacı kadından üçü aşçıydı. Onlardan biri Filiz Serttaş’tı. Rakiplerinden 18, Sayan’dan sekiz puanla haftanın üçüncüsü seçilen Serttaş’ın yaptığı şu itiraf, ekranlardaki yemek programlarını en iyi özetleyen türdendi:

“Kimsenin yemekten anladığı yok. Yaptığım çorbanın yanlış olduğunu kimse fark etmedi. İçindeki malzemeyi anlamadılar. Olması gereken bir çorba gibi yorumladılar. Gayet de güzel beğendiler. Onlara çok iyi yutturdum çorbayı.”

Yemek yapma sırası kendine geldiği gün pazara alışverişe giderken listesinde yapacağı çorba için kırmızı mercimeğin de bulunduğunu, almayı unutunca evdeki malzemelerle hazırladığı çorbadaki eksikliği, anaokulu öğretmeniyle ev hanımının anlamaması normal, ama iki aşçının fark etmemesi tuhaf!”