Ana sayfa Güncel Haberler 11 Eylül Hava Trafiği Kayıtları National Geographic’te

11 Eylül Hava Trafiği Kayıtları National Geographic’te

tarafından ker_def

11 Eylül saldırılarının gölgesinde ABD’nin küçük bir kasabasında imkansız bir görevi başaran hava kontrolörlerinin hikayesi “11 Eylül Hava Trafiği Kayıtları” ile 11 Eylül Çarşamba günü saat 21.00’de National Geographic’te.

Takvimler 11 Eylül 2001’i gösteriyor. Amerika Birleşik Devletleri’yle birlikte tüm dünya yaşanan dört korkunç uçak kazasının şokunu atlatmaya çalışıyor. 4500 uçak hala Kuzey Amerika’nın üzerinde seyir halinde; Batı’dan ABD’ye doğru yol alan 500 uçağın 167 tanesi artık geri dönemeyecek kadar yakınlarda. Kaç uçağın daha El Kaide teröristleri tarafından kaçırıldığını ve saldırı amacıyla kullanılacağını ise kimse bilmiyor. Peki 45 bin yolcu güvenli bir şekilde nereye inebilir? Herkesin gözü haritadaki küçük bir noktaya takılıyor: 10 bin nüfuslu kırsal bir yerleşim merkezi olan Garner. Binlerce insanın sorumluluğunu ellerine alan hava trafik kontrolörleri 3 saat gibi kısa bir sürede 167 uçağın sorunsuzca bu küçücük kasabaya inmesini sağlıyor.

Dünyayı sarsan bir olayın gölgesinde imkansızı başaran hava kontrolörlerinin hikayesi “11 Eylül Hava Trafiği Kayıtları” ile 11 Eylül Çarşamba günü saat 21.00’de National Geographic’te.

Ödüllü yönetmenlerden nefes kesen belgeselleri, dünyaca ünlü oyuncuların rol aldığı kaliteli yapımları ve ses getiren lokal prodüksiyonları Türk izleyicisi ile buluşturan National Geographic kanalını Digiturk, D-Smart, KabloTV ve Tivibu platformlarından izleyebilirsiniz.