Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri 40 yıl sonra Selvi Boylum Al Yazmalım itirafı! Türkan Şoray, az kalsın filmin kaderini değiştiriyormuş!

40 yıl sonra Selvi Boylum Al Yazmalım itirafı! Türkan Şoray, az kalsın filmin kaderini değiştiriyormuş!

tarafından ker_def

Türk sinemasının kült filmlerinden birisi olan Selvi Boylum Al Yazmalım ile ilgili filmin senaristi Ali Özgentürk’ten çok ilginç bir açıklama geldi.

Özgentürk, o dönem yaşananları 40 yıl sonra anlatınca, Türkan Şoray’ın isteği nedeniyle az kalsın filmin kaderiyle oynanacağı da ortaya çıkmış oldu!

Usta senarist ve yönetmen Ali Özgentürk, 70 yıldır 500’den fazla defterde tuttuğu notlarını ‘Gizli Defterlerim’ kitabında bir araya getirdi. Bu kitap dolayısıyla Hürriyet’ten İpek Özbey’e verdiği röportajda Türk sinemasının efsane filmlerinden ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’a da değinen Ali Özgentürk filmle ilgili şaşırtıcı bir anısını paylaştı.

Ali Özgentürk 40 yıl sonra gelen itirafında şunları söyledi:

40 yıl sonra Selvi Boylum Al Yazmalım itirafı! Türkan Şoray, az kalsın filmin kaderini değiştiriyormuş! 8

Finalde Türkan Şoray’ın oynadığı Asya, aşık olduğu İlyas’ı (Kadir İnanır) değil, ona emek veren Cemşit’i seçiyordu. Şoray ‘Asya, İlyas’a dönsün’ diye tutturdu. Çünkü star, stara dönermiş!

‘Filminiz de finaliniz de sizin olsun’ diyerek bavulumu topladım. Yola düştüm. Bir araba gelecek, beni alıp gidecek. O sırada Rüçhan (Adlı) Bey’le karşılaştık. Çok nazik bir adamdı.

40 yıl sonra Selvi Boylum Al Yazmalım itirafı! Türkan Şoray, az kalsın filmin kaderini değiştiriyormuş! 9

‘Siz niye çekimde yoksunuz’ dedi. Anlattım. Haberinin olmadığını söyledi. İzah ettim, ‘Türkan, Kadir’e döner ve hoş bir final olur ama bu hakikat değil’ dedim. Hak verdi, ‘Ben ikna ederim’ dedi, etti de…