Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Songül Öden’in yıllar sonra öğrendiği hastalığı!

Songül Öden’in yıllar sonra öğrendiği hastalığı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Songül Öden, youtube’da İbrahim Selim ile Bu Gece isimli programın konuğu oldu. Oyuncu, ilkokul birinci sınıfta kaldığını ilk kez bu programda söyledi. Songül Öden, bu yüzden çocukluk yıllarında çok utandığını hatta, Cin Ali serisini de bu yüzden okumadığını anlattı.

Songül Öden, neden 1. sınıfta kaldığı ile ilgili ise detayları da anlattı. Disleksi olduğunu yıllar sonra öğrendiğini anlatan oyuncu, ilkokul yıllarında çok zorlandığını söyledi. Bu yüzden de Cin Ali serisinden nefret eden oyuncu, hala bir şeyler okuduğunda elini koyarak okuyabildiğini ifade etti.

Songül Öden'in yıllar sonra öğrendiği hastalığı! 7

İşte Songül Öden’in yaşadığı disleksi hastalığı ile ilgili sözleri:

“Birinci sınıfta kalınca bir tepki olarak nefret ettim Cin Ali serisinden. Utanmalı mıyım, bilmiyorum. O zaman utanıyordum. 1. sınıfta sınafta kaldım. Aslında şöyle. Ben disleksi olduğumu çok ilerleyen yaşlarda öğrendim. Disleksi olan birisinin adaptasyon sorunu oluyor. Çünkü başka türlü bir öğrenme kabiliyeti geliştirilmesi gerekiyor. Ama o da olmadığı için ben hala okurken elimi koyarım. O zaman müfettiş gelmişti sınıfa. İlkokul öğretmenime kızmıştı, neden eliyle okuyor diye… Öğretmen de bana kızmıştı.Cin Ali ondan herhalde.”

Disleksi hastalığı, toplumda nadir olarak görülebilecek hastalık türlerinden biridir ve halk arasında öğrenme güçlüğü olarak bilinir. Ancak disleksi hastalığı öğrenme güçlüğü değil, bilinenin aksine öğrenme bozukluğudur ve zeka geriliği ile ilgisi yoktur.