Ana sayfa Dizi Haberleri Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin perde arkasında devasa bir planlama var!

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin perde arkasında devasa bir planlama var!

tarafından ker_def

TRT1 ekranlarında 28 Eylül Pazartesi akşamı yeni bir dizi başlayacak. Selçuklu Devleti’ni anlatacak olan dizinin arka planında öyle büyük bir hazırlık yapıldı ki, beklentiler de bir hayli yüksek oldu… Dizinin fragmanları da büyük ilgi gördü ve adeta bir efsanenin doğuşu gibi izlenim verdi.

Buğra Gülsoy, Leyla Lydia Tuğutlu, Ekin Koç ve Sevda Erginci’nin başrollerinde yer aldığı dizinin yan karakterleri de çok önemli isimlerden kuruldu. Savaş sahneleri için de çok büyük bir emek verildi. İlk bölümün toplam 60 günde çekildiğini de hemen hatırlatalım.

Gürkan Uygun, Hatice Şendil gibi önemli isimleri de bünyesinde buluşturan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi için yeniden bir şehir inşa edildi. Buğra Gülsoy’un hayat vereceği Sultan Melikşah’ın hayatının anlatıldığı dizi bir dönem yapımı olması nedeniyle o günleri hatırlatmasa için 7 bin 500 metrekarelik bir plato oluşturuldu.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde 150 kişiden oluşan bir teknik heyet yoğun bir şekilde çalışıyor. 50 oyuncu bulunuyor. Ayrıca 3 bin kadar da yordımcı oyuncu çekimlerde rol alıyor.

60 günde tamamlanan ilk bölümün çekimleri farklı lokasyonlarda ve bir sinema filmi havasında çekildi.

Plato içerisinde o dönemi anımsatan yapılar bulunuyor: Saray, medrese, kervansaray ve kale gibi yapılar inşaa edildi. Ayrıca obalar da kuruldu.

Selçuklu dönemine ait aksesuar ve kostümler için de büyük bir emek verildi. Savaş sahneleri için de Hollywood desteği alındı.

Savaş sahnesinde 100 atlı yer alırken, 400 kişilik yardımcı oyuncu ekibi de gerçekçi olması için büyük emek verdi.