Ana sayfa Dizi Arşivi Bir Zamanlar Çukurova Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Bir Zamanlar Çukurova Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Bir Zamanlar Çukurova, Tims&B Productions imzalı, ilk bölümü 13 Eylül 2018 tarihinde yayımlanan, yönetmenliğini Murat Saraçoğlu’nun üstlendiği, senaryosunu Yıldız Tunç, Atilla Özel, Ayça Üzüm ve Selena Çağlayan’ın birlikte kaleme aldıkları Türk yapımı dram ve aşk türündeki televizyon dizisi.

Müthiş bir hikayeye sahip olan dizinin hem dekorları hem de kostümleri 1970’li yılları andırıyor. 70’li yıllarda Çukurova’da gelişen olayları anlatan dizinin çok iyi bir oyuncu kadrosu bulunuyor. Karakterlerin de doğru oluşturulması ile Bir Zamanlar Çukurova, Türk dizi tarihinin en başarılı yapımlarından birisi oldu.

Bir Zamanlar Çukurova Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

KÜNYE:

Kanal: ATV
Yapımcı: Tims&B Productions
Türü: Dram-Aşk
Yayın Tarihi: 13 Eylül 2018
Mekan: Adana
Süresi: 150 dakika
Müzik: Aytekin Ataş
Başrol: Vahide Perçin, Uğur Güneş, Murat Ünalmış, Hilal Altınbilek, Kerem Alışık.
Oyuncular: Sibel Taşçıoğlu, Bülent Polat, Selin Yeninci, Selin Genç, Polen Emre, Yeliz Doğramacılar, Serpil Tamur, Aras Şenol, Melike İpek Yalova, Esra Dermancıoğlu, Nazan Kesal, Furkan Palalı, Hande Soral.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Dizinin sosyal medya hesapları aktif olarak kullanılıyor. Tüm hesaplardan fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşılıyor. Yayın günü dizinin önemli sahneleri yayınlanıyor. Youtube kanalında hem kısa kısa sahneleri hem de tüm bölümleri ve fragmanları bulabilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/bzcdiziatv
Instagram: https://www.instagram.com/bzcdizi/
Facebook: https://tr-tr.facebook.com/bzcdizi/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCdWD3k5SQUGXpHDkioiTFCw
Resmi internet sayfası: https://www.atv.com.tr/diziler/bir-zamanlar-cukurova/hakkinda

TÜM HABERLER:

Bir Zamanlar Çukurova dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Tüm haberleri okumak için tıklayın…

GENEL İZLENİM:

Bir Zamanlar Çukurova dizisi, güçlü hikayesi ve deneyimli oyuncu kadrosuyla 3 sezon boyunca gündemden düşmemeyi başardı. Her sezon güçlü bir hikaye ile yola devam eden dizi, reytinglerde yüksek oranlar elde etti ve izleyici ilgisini hiç kaybetmedi.

3. sezonda Furkan Palalı ve Nazan Kesal ve Hande Soral gibi 3 önemli ismin hikayeye katıldığı diziden ayrılan isimler de oldu. Vahide Perçin’in canlandırdığı Hünkar karakterinin 71. bölümde yapıma veda etmesinin ardından 78. bölümde de bir başka başrol oyuncusu Uğur Güneş, ayrıldı. Bu ayrılıklar dizinin hikayesinde ve reytinglerinde olumsuz bir durum oluşturmadı.

Bir Zamanlar Çukurova Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

HİKAYESİ:

Bir Zamanlar Çukurova, aşkın sınırsız, kavganın ölümüne, umudun inadına yaşandığı Çukurova’da ihtiras ve zorbalık sınavlarından geçen bir aşkın hikayesini konu alıyor.

1970’li yıllarda, İstanbul’da evlenmeye hazırlanan iki gencin başına hiç hesaba katmadıkları bir olay gelir. Kader bu çifti, Adana’da Çukurova’nın uçsuz bucaksız coğrafyasına bırakıverir. Her şeye rağmen aşklarını yaşamaya kararlı bu çiftin kaderi, çiftliklerinde çalıştıkları Yaman ailesiyle tanıştıktan sonra sonsuza kadar değişir.

Bir Zamanlar Çukurova’da aşkı için öldürmeyi göze almış Yılmaz ile sevgilisi yaşasın diye kendini bir evliliğe hapseden Züleyha’nın hikayesi var. Ama bu hikayede sadece ayrı düşen iki sevgili yok! Ailesinin görkemli geçmişini ve biricik oğlunu korumak için kanatlarını açmış bir Hünkar’ın savaşı da var; aşık olduğu kadını tutsak etmeyi göze alan Demir’de!

Ve elbette sınırsız aşkların coğrafyasında, geçmişten bugüne uzanan hesaplaşmalar, paylaşılamayan topraklar da! Aşkın sınırsız, kavganın ölümüne, umudun inadına yaşandığı Çukurova’da ihtiras ve zorbalık sınavlarından geçen bir aşkın hikayesi, zengin bir oyuncu kadrosuyla seyircinin karşısına çıkıyor.

Bir Zamanlar Çukurova Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 12

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)
Murat Ünalmış (Demir Yaman)
Hilal Altınbilek (Züleyha Yaman)
Kerem Alışık (Ali Rahmet Fekeli )
Hande Soral (Ümit )
Sibel Taşçıoğlu (Şermin Arcan)
Bülent Polat (Gaffur Taşkın)
Selin Yeninci (Saniye Taşkın )
Selin Genç (Gülten Taşkın)
Polen Emre (Fadik )
Yeliz Doğramacılar (Füsun )
Serpil Tamur (Haminne/Azize)
Aras Şenol (Çetin Ciğerci )
Melike İpek Yalova (Müjgan Hekimoğlu/Akkaya )
Esra Dermancıoğlu (Behice Hekimoğlu)
Nazan Kesal (Sevda Çağlayan)
Furkan Palalı (Fikret Fekeli )

MEKANLAR:

Konusu itibariyle Adana’da geçen dizi, bölgede kurulan platoda çekimlerini gerçekleştiriyor. Dizi çekimleri genellikle Adana ve Mersinde yapılıyor. Adana Çukurova’yı temel alan dizi için özel bir plato kuruldu. Dizideki konağın yer aldığı, Aladağ Çiftliği olarak tanınan çiftlik ilerleyen zamanlarda da birçok dizide kullanılabilmek için inşa edildi. Bir Zamanlar Çukurova dizisinde ki bu koca set platosu ve Aladağlar konağı Adana’nın Karahmetli köyüne kuruldu. İnşaatı 8 ay süren bu dizi platosunu, 450 kişilik profesyonel ekip çalışarak tamamladı.Dizideki hastane çekimleriyse; Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan Prof. Dr. Nusret Karasu Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde gerçekleştiriliyor.

Bir Zamanlar Çukurova Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 13

JENERİK:

Bir Zamanlar Çukurova dizisinin müzikleri Aytekin Ataş’a ait. Dizinin jenerik müziği de hikayesi kadar etkileyici ve vurucu.

FRAGMANLAR:

Bir Zamanlar Çukurova dizisinden ilk fragman ATV’nin ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2018 yılının Eylül ayında yayınlandı. İlk görüntüler izleyicide büyük merak uyandırdı ve beğeni topladı.

İlk Tanıtım:

Bir Zamanlar Çukurova dizisinin yayınlanmış tüm fragmanlarını youtube kanalından izleyebilirsiniz.

TÜM BÖLÜMLER

Bir Zamanlar Çukurova dizisi 13 Eylül 2018 Perşembe günü ATV ekranlarında izleyici ile buluştu. Reyting başarısını 3 sezondur devam ettiren dizi her perşembe saat 20.00’de ATV ekranlarında izleyicisi ile buluşuyor.

Bir Zamanlar Çukurova dizisinin tüm bölümlerini Youtube resmi sayfasından bulabilirsiniz.

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Bir Zamanlar Çukurova dizisinin sahnelerinden etkileyici klipler yayınlandı. Bu klipler dizinin youtube kanalından paylaşıldı. Aşağıda bu video klipleri bulabilirsiniz:

Züleyha & Demir Klip- Yatsın Yanıma

Züleyha& Yılmaz Klip- Hasretinle Yandı Gönlüm

Züleyha & Yılmaz Klip- Hatıran Yeter

KAMERA ARKASI:

Çekimleri Adana’da devam eden dizinin kamera arkasındaki görüntüleri de zaman zaman youtube kanalında yayınlanıyor. Bir aile ortamının yaşandığı çekimlerde hem teknik ekip hem de oyuncular arasında uyumlu bir işbirliği bulunuyor.

DÜNYADA BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA…

Bir Zamanlar Çukurova dizisi ödüle doymuyor. Dizi en son Latin Amerika’nın Emmy’si olarak adlandırılan ‘Produ Awards 2020’ ödüllerinde 2 büyük başarı elde etti. Törende, ‘Bir Zamanlar Çukurova’ ‘En İyi Yabancı Dizi’ olarak seçilirken, Vahide Perçin ise ‘En İyi Yabancı Kadın Oyuncu’ kategorisinde büyük ödülün sahibi oldu.

Dizinin bugüne kadar elde ettiği ödül sayısı ise 35. Bir Zamanlar Çukurova yurt dışında da ilgiyle izlenen bir dizi, bugüne kadar toplam 56 ülkeye de satılan dizi, ülkemizi gururla temsil eden diziler arasında baş sırada yer alıyor.

ATV ekranında yayınlandığı ilk günden bu yana zirveden inmeyen Bir Zamanlar Çukurova’nın yayınlandığı ülkelerden 14 tanesi, dizilerini tüm dünyaya izleten Latin Amerika ülkeleri. Ayrıca, Slovenya, Macaristan, Romanya, Bosna Hersek ve Özbekistan’ da Bir Zamanlar Çukurova’nın izlendiği ülkelerden bazıları.