Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1, Masumlar Apartmanı dizisinin kitlesini kaçırmamak için çok etkili bir adım attı!

TRT1, Masumlar Apartmanı dizisinin kitlesini kaçırmamak için çok etkili bir adım attı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1’de iki sezon yayınlanan Masumlar Apartmanı dizisi, psikolojik derinliği olan bir yapımdı. Birçok izleyiciyi kendisine bağlayan dizi, başrolde yer alan Farah Zeynep Abdullah’ın ilk sezon sonunda hikayeden ayrılmasıyla da gündemden düşmedi. İnci karakterini canlandıran oyuncunun ayrılık nedeni ise psikolojik sahnelerin kendisini fazla etkilemesi ve normal yaşamında bir soruna dönüşmesiydi.

Birçok izleyici bu kadar güçlü bir psikolojik etki bırakan diziyi iki sezon boyunca yakında takip etti. Kimi izleyiciler ekran başında gözyaşı döktü, kimilerinin sinirleri bozuldu, bazı izleyiciler ise yarı yolda diziyi bırakarak artık bu kadar psikolojik sıkıntılı bir yapımı izlemek istemedi.

Sonuç olarak ise Ezgi Mola ve Merve Dizdar ikilisinin öne çıktığı ve 2 sezona yayılan çok güçlü bir hikaye ile TRT1 iyi reytingler elde etti. Yeni sezonda da Masumlar Apartmanı gibi hikaye derinliği olan, psikolojik konularda güçlü etki bırakan bir dizi arayışına giren TRT1 yetkilileri, aradıklarını Atike Hınçlıer’in yazdığı Yürek Çıkmazı isimli kitabın dizi versiyonunda buldu.

Faruk Turgut’un sahibi olduğu Gold Film tarafından hazırlıkları devam eden Cennet’in Çocukları isimli dizinin hedefinde, Masumlar Apartmanı dizisi izleyen kitlenin TRT1’de kalması olarak da tarif edilebilir.

Yürek Çıkmazı dizisinde alkol nedeniyle hayatını mahveden bir adam, birçok sorun ile yüzleşmesine rağmen çocukları için ayakta durmak zorunda olan bir kadının hikayesini izleyeceksiniz.

Gerçek bir aile hikayesi olması nedeniyle de öne çıkması beklenen Cennet’in Çocukları isimli dizinin gerçekten de Masumlar Apartmanı’nı takip eden kitleyi etkilemesi ve TRT1’de kalmaları sonucunu doğuracak gibi gözüküyor.

Ayla Hacıoğulları ve Vilmer Özçınar’ın senaryosunu yazmakta oldukları dizinin sosyal medyada da büyük dikkat çektiğini hemen hatırlatalım. Yürek Çıkmazı kitabının tanıtımlarında şu ifadeler dikkat çekiyor:

“Sadece yaşama sebebi olan çocuklarını düşünen bir anneydim. Bu işte bir yanlışlık vardı ama neydi? Bana yaşama hakkı veren Allah’ım, niçin böyle çileli bir hayatı bana reva gördün? Yaşamak buysa yaşayan bir ölüden farksızdım.”

Kitabın tanıtımında yer alan bu sözler çok güçlü bir kadın karakterinin hikayeyi sürükleyeceğini gösteriyor. Bu karakteri kimin canlandıracağı da dizinin başarılı olması noktasında önemli bir detay olacaktır.

Çocukluğunu yaşayamayan ve yetişkinliğe erken geçmek zorunda kalan bir kadının, kendisi işçi gibi hissettiği bir ortamda süren hayatı çocuklarının olması ile daha da farklı bir noktaya sürüklenecek.

Kitapta hikayenin başrolündeki erkek karakteri içinde şu bilgiler yer alıyor: “Şiddet, alkolizm, kişilik bozukluğu ve pişmanlığın uçuruma sürüklediği bir adam…”

Bu da gösteriyor ki Cennet’in Çocukları dizisinde etkili bir erkek başrol oyuncusu da gerekiyor ve hikayenin başarılı olmasında bu iki önemli karakteri kimlerin canlandıracağı da çok merak ediliyor.

Tırnaklarıyla yaşama tutunmaya çalışan bir kadın ve çocuklarının gerçek hikayesinin anlatılacağı Cennet’in Çocukları dizisi, aslında fedakar anne ile kötü baba klişesinin yan yana getirildiği ve psikolojik derinliği olan bir yapım olarak gözüküyor.

TRT1’in iyi bir kurgu ve başarılı oyuncular ile birlikte Cennet’in Çocukları dizisinin Masumlar Apartmanı’nın yerini alması planı tutabilir.