Ana sayfa Dizi Haberleri Adım Farah dizisinde ikinci sezon olacak mı? Hayaller büyük, reytingler düşük!

Adım Farah dizisinde ikinci sezon olacak mı? Hayaller büyük, reytingler düşük!

tarafından ker_def

TelevziyonGazetesi.com / Detay – Adım Farah dizisi için 10 bölüm geride kaldı ve hem hikayenin gidişatı hem de oyuncuların projeyi sahiplenmesi konusunda hiçbir sorun yok. Özellikle de Demet Özdemir ile Engin Akyürek ikilisinin çok başarılı bir dizi çiftine dönüşmesi, aşk sahnelerinin yavaş yavaş ortaya çıkması ile birlikte dizinin duygusallık noktasında daha da güçlenmesi izleyenleri de hikayeye doğru çekiyor.

Adım Farah dizisinin güçlü bir izleyici kitlesi oluştu ve bu izleyiclier de şimdilerde en çok reytinglerden şikayetçi. Nasıl olur da böyle bir dizi ortalama reytingleri elde etmekte bile zorlanabilir? İşte bu soru birçok kişinin aklını kurcalayan ve inanmakta zorlandıkları bir reyting tablosundan kaynaklanıyor.

Hikayenin başarısı ortada, çekim kalitesi yüksek, oyuncuların kariyerleri ortada ve performanslar da çok başarılı. Ancak reytingler neden düşük geliyor? İşte asıl sorulması gereken soru bu!

Fox TV’ye yönelik olarak eski dizilerin reytingler istenildiği seviyede olmadığı için çok erken yayından kaldırma kararları alınmasının etkisini ne yazık ki, Adım Farah dizisi de ortaya koymuş oldu.

Geçtiğimiz çarşamba akşamı tüm kişiler kategorisinde günü dokuzuncu olarak bitiren dizi, AB grubunda ise beşincilik elde etti. Her iki kategoride de 3’li oranlara gerileyen bir reyting düşüşü görüyoruz. Bu durum da ortalama olarak kabul gören 4’lü oranların altında bulunuyor. Sıkıntı da burada başlıyor. En önemli iki reyting kategorisinde ortalamanın bile altında oranlar elde edilmesi projenin geleceğine yönelik belirsizlik oluşturuyor.

ABC1 grubunda ise dizinin günü 3. bitirmesi ve 4’lü oranlarda reytingler elde etmesi ise önemli bir moral sebebi oluyor. Çünkü dizinin biraz destek ile tekrar ortalama oranlara çıkma ihtimalini güçlü tutuyor.

Adım Farah dizisi Türkiye’de yeterince ilgi görmezken, yurt dışında ise adeta projeye yönelik büyük bir hayranlık gözlemleniyor. Yabancı dizi hayranları sosyal medyada Adım Farah’ın etkisi altında bulunuyor.

Mayıs ayı geldi ve diziler için gelecek sezonda ekranda olup olmayacaklarının kararı verilecek. Bu karar verilirken de bu ay elde edilecek reytingler ile önemli olacak. Fox TV ne yapacak bilinmez ama reytinglerin düşmekte olduğu gerçeği ortada duruyor. Böyle bir ortamda Adım Farah dizisinin ikinci sezonda yayınlanıp yayınlanmayacağı konusu bir tartışma olacaktır. Ancak dizi için devam kararı alınsa bile, gelecek sezonda bu reytinglerin yükseltilmesi için çok büyük çaba gerekecektir.