Ana sayfa Dizi Haberleri Adım Farah dizisinin artık düşen reytinglerden daha büyük bir anlamı var!

Adım Farah dizisinin artık düşen reytinglerden daha büyük bir anlamı var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV, bu sezona damga vuracağını düşünerek yayına aldığı Adım Farah dizisinin reytinglerinden çok memnun değil. Ortalama oranların biraz altına sarkmaya başlayan dizinin reytingler konusunda sıkıntı yaşamaya başlamasına rağmen, sosyal medyadaki destek çığ gibi büyüyor.

Demet Özdemir ile Engin Akyürek ikilisinin rollerini iyice özümsemesi, birbirlerine alışmaları ile ortaya çıkan sinerji dizi hayranlarını da fazlasıyla etkiledi. Ancak ikilinin en büyük ilgiyi yurt dışındaki hayranlarından gördüğü gerçeğini de söylemek gerekiyor.

Adım Farah dizisinin Türkiye’deki reytingler noktasında sıkıntılı bir görüntü çizmeye başlaması 3 Mayıs Çarşamba akşamı yayınlanan 10. bölüm ile birlikte izleyenleri daha da endişelendirmeye başladı.

Tüm kişiler kategorisinde 9. olan, AB grubunu 5. bitiren ve ABC1 grubunda 3.’lük elde eden dizi için kurtuluş yollarından birisi yurt dışı satışları olabilir.

3’lü reytinglerde gelen tüm kişiler ve AB gruplarındaki düşüşler sıkıntının arttığını gösteriyor. ABC1’de ise hala ortalamanın üzerinde iyi oranlar var ama bunun ne kadar yeterli olacağı tartışılır.

Reytingler noktasında gelen bu olumsuz durumun ardından 17-19 Mayıs tarihleri arasında Adım Farah dizisinin ABD’nin Los Angeles kentinde düzenlenecek olan LAScreenings isimli fuarda tanıtılacak olması önemli bir gelişme olarak gözüküyor.

Dizinin yurt dışı satışlarını olumlu etkilemesi beklenen bu fuardaki ilgi, reytinglerle gelen olumsuzlukları biraz geri plana sürükleyebilir. Fox TV’nin ikinci sezonda yayınlayıp yayınlamama konusunda ciddi bir karar sıkıntısı yaşayacağı Adım Farah dizisi için yurt dışı satışları, kanal yetkililerini de zorlayan bir unsur olacaktır.

Çünkü dizinin sosyal medyada gördüğü büyük ilgiye bakılır ise, hem yerli hem de yabancı izleyiciler bağlılığın zirvesine yaklaşmış durumda. Böyle bir ortamda Adım Farah gibi bir diziyi bitirmek tepkileri artıracaktır. Yani dizinin reytinglerden daha büyük anlamının izleyici nezdinde oluştuğunu görmek lazım.

Fox TV için yurt dışı satışları projenin devam etmesi için belirleyici olabilir.