Ana sayfa Dizi Haberleri Adım Farah dizisinin reytingleri artıyor ama tam istenildiği gibi değil!

Adım Farah dizisinin reytingleri artıyor ama tam istenildiği gibi değil!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Engin Akyürek ile Demet Özdemir ikilisini başrolde buluşturan Adım Farah dizisi, çarşamba akşamları Fox TV’nin yeni projesi ve bu sezon kanalın en iyi çıkış yapan projelerinin de başında geliyor. Dizinin hem hikayesi hem oyuncu kadrosu hem de sosyal medyada oluşan müthiş etkileşime rağmen elde edilen reytingler iyi olsa bile, beklenenden daha düşük gelmeye devam ediyor.

İlk bölümde dizinin açılışı algı noktasında gayet iyiydi ama ortalamanın üzerinde gelen reytingler yine de beklentilerin altındaydı. İkinci bölüm yayınlandı ve tüm kategorilerde de yükselen bir reyting tablosu var.

Adım Farah dizisi, ilk bölümünde tüm kişiler kategorisinde yedinci olmuştu ama ikinci bölümde beşincilik geldi. AB grubunda ilk bölümde üçüncü olan dizi, ikinci bölümde ikinci sırayı elde etti. ABC1 kategorisinde ise beşincilik elde eden dizi, ikinci bölümde günü üçüncü tamamladı.

Tüm izleyici gruplarında da ciddi bir yükseliş sergileyen Adım Farah, bu haftanın en iyi yükseliş sergileyen projelerinden birisi olmayı başardı.

Tüm buraya kadar her şey olumlu, ancak Engin Akyürek ve Demet Özdemir gibi iki çok etkili başrole rağmen, hikayenin de çok ilginç, sahnelerin akışının çok başarılı olduğu bir ortamda bile dizinin büyük sıçrama yapamaması ilginç bir durum.

Adım Farah dizisinin reytingleri artıyor ama tam istenildiği gibi değil! 7

Örneğin, atv’de yayınlanan Ateş Kuşları dizisi Cuma akşamları hem Yalı Çapkını hem de Kızılcık Şerbeti dizilerine rağmen çok iyi bir sıçrama yaparak kendini gösterdi.

Kıvanç Tatlıtuğ ile Serenay Sarıkaya ikilisinin başrolündeki Aile dizisi de ilk bölümüyle bu sıçramayı sergiledi.

Nedense Adım Farah dizisi de bu iki projeden hiçbir eksiğinin olmamasına rağmen daha düşük reytingler ile yola devam etmek durumunda kalıyor.

Fox TV’nin bu gelinen noktada dizi izleyicilerini küstürmesinin bir faktörünün olup olmadığını da düşünmek lazım. Sürekli dizi yaptıran, sonra da birbiri ardına erken final kararları vererek izleyicileri deli eden bir stratejinin sonuçlarını Adım Farah dizisinin çektiğini söyleyebiliriz.