Ana sayfa Dizi Haberleri Ah Safiye ah! Meğer ne büyük acın varmış! Masumlar Apartmanı’nda bir sır daha açığa çıktı!

Ah Safiye ah! Meğer ne büyük acın varmış! Masumlar Apartmanı’nda bir sır daha açığa çıktı!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – TRT1 ekranlarında yayınlanan Masumlar Apartmanı dizisinin bu hafta yayınlanan 55. bölümünde, Safiye’nin içinde yaşadığı acının nedeni ortaya çıktı! Yıllarca kabuğuna çekilip annesini aklından çıkaramayan Safiye’nin aklında hep onunla yaşaması, travmatik hallerini açığa kavuşturan bir sahne, izleyicinin onu daha iyi anlamasını sağladı.

Başrollerinde Ezgi Mola, Merve Dizdar, Birkan Sokullu ve Aslıhan Gürbüz’ün yer aldıkları dizide Safiye ve Gülben’in hayatlarını yavaş yavaş düzene koyması, izleyicinin de heyecanını arttıran bir gelişme. Gülben’in Esat ile evlenmesi, yıllarca yaşadıkları evden çıkması, büyük bir gelişmeydi.

Safiye’nin de Naci ile evlenmesini merakla bekliyordu izleyenler. Her ne kadar Gülben’in evliliğinde hala bazı sorunlar devam etse de Safiye’nin de evlilik için bir adım atması büyük heyecan yaşatmıştı. Fakat Han’ın nikaha gelmemesi nedeniyle Safiye evlenemedi 54. bölümde.

Bu hafta ekrana gelen yeni bölümde ise Safiye, annesi ile yaşadığı bir anı hatırladı. Annesi yaşadığı bir sinir krizi sonrası felçli kalınca yıllarca Safiye ona bakmıştı. Safiye’ye eziyet eden annesinin, son nefesini vermeden önce de ona çok büyük bir yük bıraktığı öğrenildi yeni bölümde.

Ah Safiye ah! Meğer ne büyük acın varmış! Masumlar Apartmanı'nda bir sır daha açığa çıktı! 8

Ölümünden hemen önce Safiye’ye yaşattıklarının hesabını verdiği sanıldı önce ama adeta kendi mutsuzluğunu kızına bırakarak gitti annesi! Safiye’nin çocukları arasında kendisini sevmesini en çok beklediği çocuğu olduğunu ama bunu da başaramadığını söyleyen annesi “Kendime yapamadığımı sana yaptım” dedi önce. Ancak unutulmaktan korkarak kızına “Sen de yalnız öl” sözleri izleyenlerin de içini titretti.

Safiye annesinin bu sözleri karşısında şok içinde kalırken, “Beni unuttuğun her gün, kardeşlerinin ömründen bir gün eksilecek” cümlesini duyunca, izleyici, Safiye’nin neden kardeşlerine bu kadar sıkı tutunduğunu, annesini neden sürekli anmaya devam ettiğini daha iyi anladı.

Ah Safiye ah! Meğer ne büyük acın varmış! Masumlar Apartmanı'nda bir sır daha açığa çıktı! 9

Naci’nin kendisine kırıldığını gören Safiye, yıllarca annesinin bu sözleri yüzünden yaşadığı ve başkalarına yaşattığı zorluğu daha iyi gördü. Özellikle Naci’nin hali, onun kendi içinde bir sorgulama yapmasını da sağladı. Annesinin resmini alıp evden çıkaran ve depoya atan Safiye, “Ben senin gibi ölmeyeceğim anne. Benim sevenim var bu hayatta” diyerek değişme kararını da ortaya koydu.

Naci’ye “Geri asmayacağım bunu. Odamda da durmayacak. Çünkü sen olacaksın orada” diyen Safiye’nin giderek daha kararlı duruşu izleyenlerin hoşuna giden bir gelişme oldu. Dizideki bu sıkıcı havanın dağıldığı yeni bölümde ailedeki herkesin hayatında yepyeni sürprizlerin yaşanması, dizi için de güzel bir gidişat.

Özellikle Safiye’nin Naci’nin ısrarıyla lise yıllarında birlikte gidemedikleri Bolu tatiline götürmesi de bir başka büyük adım oldu! Masumlar Apartmanı’ndaki karakterlerin travmalarının yavaş yavaş düzelmeye başlaması, izleyicinin ‘artık değişsinler’ eleştirileri sonrasında doğru bir adım oldu…