Ana sayfa Dizi Haberleri Akıncı dizisi alışılmışın dışına çıktı, bir dönemi bitirdi, atv riski göze aldı!

Akıncı dizisi alışılmışın dışına çıktı, bir dönemi bitirdi, atv riski göze aldı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ana akım televizyon kanallarında fantastik diziler pek de düşünülmezdi. Ancak atv bu durumu kıracak bir hamle yaptı ve Akıncı’yı 1 Ocak Cuma akşamı yayına aldı. Şükrü Özyıldız ve Büşra Develi’nin başrolünde yer aldığı, fantastik kahramanlık hikayesi olan Akıncı’nın beğeneni de çok oldu, eleştireni de…

Ancak ortada bir gerçek var ki, dijital platformlarda yayınlanan ve milyonlarca izleyici de kendisine çeken fantastik dizilere, artık ana akım medya da cesaret etmeye başladı. Atv’nin aldığı bu büyük risk, aslında fanstastik dizilerin önünü de açan bir gelişme. Akıncı dizisi şayet başarılı sonuçlar alır ise, farklı kanallar da bu türde dizileri planlamalarının içine alacaktır.

Sosyal medyada Akıncı dizisine yönelik iki farklı grup oluştu. Beğenenler ve dalga geçenler olarak adlandırabileceğimiz bu iki grubun söylemlerini bir tarafa bırakırken, aslında çekim kalitesi ve oyunculuk performansları ile iyi bir dizinin ortaya çıktığı ortada…

Ağustos ayından bu yana ekibin yoğun bir çaba sergilediği, titiz davrandığı da ilk bölümden hissedildi. Tabii ki bu bir kahramanlık hikayesi ve bir fantastik dizi. Böyle düşünüldüğünde dizideki birçok sahne için de eleştiri yapmak anlamsızlaşıyor.

Kimi izleyiciler, diziyi çok kaliteli bulmasa da güzel bir düşüncenin ürünü olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini belirtiyor. Bugüne kadar izlediği dizilerden farklı ve güzel bir yapım olduğunu belirten birçok kişi de Akıncı’ya destek verdi.

Şükrü Özyıldız, projeyi kabul ettiğinden bu yana forma girdi, kilo verdi ve hala da diyet yapmayı sürdürüyor. Ünlü oyuncu için Akıncı rolü, tam anlamıyla kariyerinde bir kilometre taşı… Özyıldız’ın da rolünün hakkını verdiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İstanbul’un kurtarıcısı olarak ortaya çıkan, tüm ekibin büyük bir heyecan içinde çalıştığı, ana akım medyanın ilk kez fanstastik bir diziye kapısını açtığı Akıncı, birçok şeyi değiştirebilecek mi, yoksa kısa sürede sönüp gidecek mi? İşte bu sorunun yanıtı, dizinin elde edeceği reytinglere bağlı.

Total ve ABC1 gruplarında ilk bölüm reytingleri 5 ve 6’lı oranlarda geldi, bu son derece başarılı bir başlangıca işaret ediyor.

İşte 8 Ocak Cuma akşamı yayınlanacak olan Akıncı’nın 2.bölüm fragmanı: